mankoot Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam, naszło mnie na zaprojektowanie samemu modelu, no i tak powstał depronowy dromader. Narysowany w sketchupie, na podstawie jakiegoś planu z netu. Poszycie przyklejane na "żywioł" bez wcześnieszego planu. Rozpiętość 1200, silnik emax 2822, śmigło 10x4,7SF , lipo 1250 mAh . Skrzydło KFM, dźwigar sosna 5x5, sterowanie lotki ( na jednym serwie) +wysokość. Przy tworzeniu kabinki wspomagałem się "kartonowym" dromaderem z GPM. Niestety , wygenerowanie pdfa z planem jakoś mi nie szło, załączam to co udało mi sie wytworzyć. Komentarze mile widziane. dromader 15.pdf dromader sketchup.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Całkiem nieźle, myślałem właśnie o dromaderze z depronu. Szkoda, że w planie nie ma rozwiniętego poszycia. Nie dałeś rady w sketchupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Nawet nie probowalem, :-) dociąłem na żywca w 15 minut z 3mm podkladu, "szkielet" i skrzydla są z niebieskiej 6. Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Fajny, tez bede go robil z depronu , masz jakiesz foty z przebiegu budowy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Obawiam sie że nie, poszukam w domu, tylko nauka sketchupa i rysowanie trwało tydzień, a klejenie godzinę ( bez uzbrajania w elektronikę). To był mój "pierwszy raz" Mogę zrobić fotki z bliska, jeśli zdążę, moja skłonność do latania metr nad ziemią nie wróży długiego życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 niestety, chwilowa niemoc go ogarneła http://www.youtube.com/watch?v=1UAjeaqGRS4 ale ...właśnie sie klei... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tu by pasowało skrzydło na gumkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Pokleisz i jeszcze polata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Juz było "laminowanie" plastrem z włókniny nasączonym klejem na ciepło ;D. Dostał też usterzenie z EPP, a co;) zasłużył .ps. Poprawiłem film, bo był "prywatny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi