Wojtek Sz Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 W imieniu kolegów z Komitetu Organizacyjnego, zapraszam wszystkich modelarzy parających się budową modeli klasy Oldtimer oraz sympatyków tych modeli do wzięcia udziału w:"I Zlocie Modeli Oldtimer", który odbędzie się 1 czerwca br. na lotnisku Stowarzyszenia Lotniczego w Bornym Sulinowie, ul.Szpitalna 1.Start imprezy o godz.1000.W trakcie zlotu zostanie rozegrany konkurs modeli w klasach: CRC-show modele z napędem zdalnie sterowane, oraz: ARC -szybowce zdalnie sterowane.Konkurs zostanie rozegrany na podstawie przepisów tymczasowych.I teraz najważniejsze: od wielu lat o modelach OLD w Polsce się rozmawia i ... nic się w tym temacie nie dzieje. Mijają lata i kolejne edycje pikników modelarskich w trakcie których rozgrywane są konkursy tych modeli przechodzą do historii, nie ma żadnego regulaminu, czy też organizacji skupiającej tych wszystkich modelarzy. I w związku z tym w trakcie Zlotu chcemy porozmawiać w gronie zainteresowanych o powstaniu polskiego oddziału: SAM - The Society of Antique Modelers,SAM POLSKA/ SAM POLAND.Pierwszym krokiem jest powstanie:Stowarzyszenia Modelarzy Oldtimer i takowe właśnie byśmy chcieli powołać do życia właśnie już podczas tego Zlotu. Efektem końcowym tych wszystkich formalności będzie rejestracja Stowarzyszenia w Światowej Organizacji SAM w USA.Projekt regulaminów modeli OLD już powstał, już za kilka dni zostanie opublikowany na forum oraz w prasie modelarskiej.Poniżej link do tematu omawiajacego regulamin.http://www.forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=72&t=974 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Pięknie, będziemy mieli blisko. Miejsce jak najbardziej nadaje się do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt.J-62 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam taka wiadomość to wiadomość i Borne tak blisko a jeśli Adam mówi że to miejsce jest OK to znaczy że tak jest bo ja tego miejsca nie widziałem serdecznie Pozdrowienia Wojtku za taki pomysł Janek oczywiście postaram się przyjechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 ............................................. Pozdrowienia Wojtku za taki pomysł Janek oczywiście postaram się przyjechać To nie jest mój pomysł na taki super zlot ja tylko przelinkowałem posta wraz z regulaminem na prośbę Kostka z ADW. Wklejam Przepisy modeli Oldtimer na lata 2014-2016. http://www.forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=72&t=988&view=unread#unread Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ciekawi mnie czy ten zlot odbędzie się faktycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi