louck Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Cześć Nabyłem taki samolot pluma. Chciałbym zastosować inny silnik niż ten polecany w zestawieniu ( Silnik bezszczotkowy: np. AXI 2208/20 ) - b. drogie. Ciężko mi znaleźć zastępcę bo nie znam się na silnikach. Chcę coś tańszego. Co polecacie? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ja bym tam wstawił emaxcf2822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
louck Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dzięki za sugestię. Zależałoby mi jednak na silniku z montażem śmigła ( miękkim ) na gumy - ringi. Nie wiem jak to lepiej określić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Mówisz o piaście prop-saver. Kupujesz i używasz, w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
louck Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ten silnik, który proponujesz ma mocowanie śmigła na "sztywno". Jeśli jest możliwość złożenia piasty o której mówisz to rzeczywiście nie ma problemu. Nie jestem zbytnio otrzaskany z tematem stąd moje być może niezbyt mądre pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Na silnik, który proponuję emax cf2822, ma wał 3mm. Możesz na niego zamontować piastę stałą, gdzie montujesz śmigło na sztywno, na śrubkę, lub piastę prop-saver, gdzie mocujesz śmigło na gumkę. Musisz tylko dobraćprop-saver na wał 3mm i ze średnicą wypustki pod otwór śmigła, które chcesz zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi