Arek Morawski Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Cześć, piszę w związku z awarią mojego nadajnika JR PROPO 9 X II. W zeszłą niedzielę lataliśmy i działał normalnie, włączam go w poniedziałek rano bo chciałem zmienić wartość SUBTRIM i okazuje się stracił on możliwość zapisywania nowych ustawień. Wchodziłem już nawet do menu serwisowego przez przytrzymanie SNAP ROLLA i ROLKI, zrobiłem mu reset ustawień ale to nic nie pomogło. Wieczorkiem wrzucę film na YT żeby przybliżyć o co chodzi. Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem? Zaznaczę że nadajnik u mnie od nowości. Edit: pozdrawiam Arek
Czaro Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Ludzie z JR bardzo szybko odpisują i sprawnie załatwiają Twoją sprawę, jeśli napiszesz publicznie na ich Facebooku. Przynajmniej w moim przypadku to zadziałało bezbłędnie. Może wymiana bateryjki podtrzymującej pamięć pomoże?
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 W mojej 9X II przez 8 lat mnie to nie spotkało. Miałem jeszcze tę najstarszą, 72 MHz. Nawet nie zaglądałem czy tam jest. Natomiast w 347 za 20 kilka lat eksploatacji zmieniałem już 3 razy. Ale zawsze wpierw był komunikat, chyba "low internal battery" a potem kasowała się cała pamięć z wszystkimi ustawieniami... Pozdrawiam - Jurek
Arek Morawski Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Opublikowano 17 Marca 2014 W nadajniku 9xII montowali już pamięć flash, baterie były w 9x i poprzednich.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Też mi się tak wydawało, ale nie byłem pewien. Masz 9X II Mc Gregor ? - Jurek
Arek Morawski Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Opublikowano 17 Marca 2014 JR PROPO nie McGregor taka jak na fotce
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Miałem identyczną ! - Jurek
Arek Morawski Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 Jest diagnoza. Czaro miałeś rację, wrzuciłem filmik do FB na profil JRa i odpisali że przyczyną jest uszkodzony tranzystor Q1. Muszę przyznać że zapytanie w tej sprawie wysłałem również do JRPROPO.pl i spotkałem się z życzliwą i szybką reakcją polskiego dystrybutora. Na razie zajął się tym mój znajomy elektronik bo koszty naprawy w Japonii zbliżyły się do ceny używanego sprzętu, a zawsze co swoje od nowości to swoje :-) pozdrawiam AM
Arek Morawski Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Sprawa załatwiona, tranzystor Q1 dotarł z Japonii, już wymieniony i problem ustąpił. Widać goście znają te radia na pamięć. Sprawę pilotował polski dystrybutor z Częstochowy - firma ClearShot i nie wzięli za to ani złotówki. Miłe :-) pozdrawiam i polecam
Rekomendowane odpowiedzi