Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam Wszystkich ! Chyba ze względu na czas trwania i "spuchnięcie tematu" do dość monstrualnych rozmiarów moderator zamknął poprzedni temat "Bydgoszcz i okolice" ... Nie wiem kiedy i czy w ogóle będzie dostępny - dlatego założyłem - może tymczasowo - nowy temat do wzajemnej komunikacji w ramach spotkań Bydgoszczy i Okolic ! Po odblokowaniu poprzedniego możemy doń powrócić ! Na razie pogoda dopisuje i brać modelarska tłumnie wyległa na lotnisko coby polatać , pogadać i podocierać to i owo ! Kilka zdjęć z dzisiejszych lotów na łączce w Fordonie ! Zapraszam wszystkich do udziału w tym wątku ! 6
kaszalu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Fojoooowe foty wyszły ! I nareszcie udało się uchwycić mojego spalinowego komara "an face" na silniku ( Arabat masz piwo !!) a wodnopłat na łączce też całkiem nieźle wygląda !! :D Ogólnie dzień BAAARDZO UDANY !!
marcini59 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 rewelacyjny dzień z idealną pogodą pierwszy filmik ps: jak wstawić aby pojawił sie ekran z yutuba a nie sam link ? poprawione 4
kaszalu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Filmik też super - wcale mu ręka nie drżała "temu misiu" znaczy się Qadrocopteru !
marcini59 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 dzięki będę już wiedział na przyszłość
marcini59 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 są jeszcze dwa filmiki, loty z Firerbirdem jak się mijają postaram się jutro wrzucić
kaszalu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zaiste POTWÓR - 2,2 KM / 15600 1/min ! Ten drugi przy nim to PIKUŚ .... 1
Jaccy1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja zaliczyłem Starogród. Dwa modele i ja sam
Peter123 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Znalazłem ciekawe publikacje dotyczące bezpieczeństwa i przepisów w tym zakresie:http://www.ulc.gov.pl/pl/bezzalogowe-statki-powietrzne
Kross Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Nic dodać, nic ująć, takie przypadki się zdarzają http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/helikopter-zabawka-ucial-glowe-19-letniego-polaka-wideo_352853.html nawet redaktor Super Expresu myli model z zabawką Wystarczy chwila nieuwagi, lub awaria sprzętu i gotowe.Dlatego warto pamiętać, że nawet najmniejsze modele, to nie zabawki, a modelarstwo to poważne zajęcie.Pozdrawiam i życzę wszystkim tyle samo startów co lądowań
marcini59 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Prawdziwi twardziele z was , pogoda dzisiaj nie rozpieszcza
kaszalu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Znaczy się mamy stowarzyszenie "Morsów Fordońskich" lub też "Morsofordonów łączkowych" stanowiących dotychczas nieodkrytą gałąź ewolucji wywodzącą się z tzw,gałęzi "aviatorów zawziętych" ! :) A uczeni w piśmie twierdzili że gatunek jest w fazie wymierania , głównie z powodu inwazji telewizji i internetu ... Poniżej brakujące ogniwo ewolucjii - Morsofordon Kaszaluwaty w środowisku naturalnym... Pozdrowienia !! 2
marcini59 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzisiejszy dzień o 17-stej się rozpogodziło , piękne słoneczko i nawet nie wiało Su26 oblatany pomyślnie 4
kaszalu Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ale małe straty chyba były bo prawa lotka SU zdziebko nadgryziona - mam nadzieję że nie przez łączkowe morsy ? :lol: Jak tam prognoza pogody i harmonogram lotów na sobotę i niedzielę ?
marcini59 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgadza się lotka ucierpiała ale juz sklejona i jest gotowa do następnych lotów , jeszcze krótki filmik z wczoraj 2
Rekomendowane odpowiedzi