kaszalu Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Po zźelowaniu laminatu nastapiło dopasowanie wręgi silnikowej i wzmocnień przedziału silnikowego. Powoli do przodu ! Wręga po ustawieniu wstępnym skłonu i wykłonu silnika oraz wklejeniu do kadłuba została przylaminowana z przodu i z tyłu do wykonanego wcześniej ceownika laminatowego za pomocą taśmy szklanej ( jak na zdjęciach wyżej). Teraz wygrzanie i wiąże do jutra ! CDN. 2
WALDENGERD Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Wstaw tymczasowo silnik do nowego łoża (zrób fotkę-ki) - ciekawy jestem jak trochełko z 4-suwem !! będzie wyglądało.... :rolleyes:
Gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Jakoś tak... "niewielka" różnica źródło: https://autokult.pl/30726,australijczycy-oszaleli-na-punkcie-malego-fiata-ich-wersja-ma-silnik-wiekszy-niz-auto
kaszalu Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 Niezły "tuning" !!!! Jurek - to eksperyment - chodzi o sprawdzenie pewnej koncepcji ! "Zwykłych" samolotów już kilka zbudowałem ...
WALDENGERD Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Endriu - fikuśnie wygląda, baw się dalej - w zanadrzu przecież masz Fun Cuba. 4-suwik będzie fajnie grał - muzyczka, że aż serducho będzie się radować. Nieśmiało zaproponuję Ci zmianę przedniego podwozia na dur-alu resorowane sprężynami ( w swoich zbiorach pewnie masz ) -- szkoda silnika przy lądowaniu ... i w przestworza Powodzenia - piszę się na pierwszy lot ...... 1
jamyk Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 Waldemar chyba ma racje z tym podwoziem druty przy lądowaniu do tyłu się wygną 1
kaszalu Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Opublikowano 8 Lutego 2018 Jasne - podwozie będzie wzmocnione i dosztywnione dodatkowymi zastrzałami ! Jeszcze ciekawy film - płat Margańskiego !
toptome69 Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Dzisiejsze zimowe latanie i próba silnika Damiana I jeszcze filmik z pracy silnika 1
kaszalu Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 Niezły "potwór" !!! Fajne latanko ! U mnie na razie dalsze prace kameralne przy spalinowym "Cubie " Wykończenie przedziału silnikowego, wzmocnienie kadłuba prętami węglowymi , wzmocnienie podwozia i zagruntowanie przedziałów. Oblot się zbliża ( to już czwarty oblot w historii tego modelu po różnych modyfikacjach i zmianach przeznaczenia - prawdziwy TRANSFORMERS - zawsze latał ) !! 1
kaszalu Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Opublikowano 12 Lutego 2018 Trochę podłubałem przy "transformersie" - zamontowane łoże silnika, wykonane przejście cięgna gazu, wstawiony zbiornik paliwa. Nie odmówiłem sobie zmontowania wszystkiego aby zobaczyć co z tego "wylazło" .... Hmmmmm....... zobaczymy ! 2
Gość Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 Codziennie rano przeglądam się w lustrze. I tak myślę "Wiem Cubie, jesteś piękny. Ale dzisiaj... to k...a przesadziłeś..."
kaszalu Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Opublikowano 12 Lutego 2018 Rewolucyjne zmiany nie zawsze znajdowały poparcie w szerokich rzeszach lotniczego ludu !!!! Czasami trzeba było iść pod prąd , pot ocierać z czoła, pracować u podstaw i nieść "kaganiec oświaty" wbrew piętrzącym się trudnościom .... 1
toptome69 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Andrzeju już nie mogę się doczekać oblotu Daj znać 1
kaczma2 Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Kiedyś chciałem startować z miejsca wyjeżdżonego przez samochody ale wypuściłem z ręki. Napracowałeś się nad tym filmem.
kaszalu Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Opublikowano 13 Lutego 2018 Tomek - jeszcze chwila - dam znać ! Sam jestem ciekawy tego eksperymentu ! Na razie podkręcam się "klangiem" silnika ( poj. 5 cm3 ) !!! i podobny silnik Saito FA 40 (poj, 6,5 cm3 ) podczas pracy w locie ....
kaszalu Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Opublikowano 17 Lutego 2018 Wybiera się ktoś jutro na loty na łączkę ok 9.30 - 10.30 ? Zapowiadają słoneczko i słabe wiatry ....
Gość Opublikowano 17 Lutego 2018 Opublikowano 17 Lutego 2018 Z pewnością będą Tomek, Krzychu i Damian. Ale czy o "tak wczesnej" porze to nie wiem.
Rekomendowane odpowiedzi