kaszalu Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Po zźelowaniu laminatu nastapiło dopasowanie wręgi silnikowej i wzmocnień przedziału silnikowego. Powoli do przodu ! Wręga po ustawieniu wstępnym skłonu i wykłonu silnika oraz wklejeniu do kadłuba została przylaminowana z przodu i z tyłu do wykonanego wcześniej ceownika laminatowego za pomocą taśmy szklanej ( jak na zdjęciach wyżej). Teraz wygrzanie i wiąże do jutra ! CDN. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDENGERD Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Wstaw tymczasowo silnik do nowego łoża (zrób fotkę-ki) - ciekawy jestem jak trochełko z 4-suwem !! będzie wyglądało.... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Mówisz i masz ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Jakoś tak... "niewielka" różnica źródło: https://autokult.pl/30726,australijczycy-oszaleli-na-punkcie-malego-fiata-ich-wersja-ma-silnik-wiekszy-niz-auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Niezły "tuning" !!!! Jurek - to eksperyment - chodzi o sprawdzenie pewnej koncepcji ! "Zwykłych" samolotów już kilka zbudowałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 No wiem, że to zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDENGERD Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Endriu - fikuśnie wygląda, baw się dalej - w zanadrzu przecież masz Fun Cuba. 4-suwik będzie fajnie grał - muzyczka, że aż serducho będzie się radować. Nieśmiało zaproponuję Ci zmianę przedniego podwozia na dur-alu resorowane sprężynami ( w swoich zbiorach pewnie masz ) -- szkoda silnika przy lądowaniu ... i w przestworza Powodzenia - piszę się na pierwszy lot ...... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamyk Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Waldemar chyba ma racje z tym podwoziem druty przy lądowaniu do tyłu się wygną 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jasne - podwozie będzie wzmocnione i dosztywnione dodatkowymi zastrzałami ! Jeszcze ciekawy film - płat Margańskiego ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Dzisiejsze zimowe latanie i próba silnika Damiana I jeszcze filmik z pracy silnika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Niezły "potwór" !!! Fajne latanko ! U mnie na razie dalsze prace kameralne przy spalinowym "Cubie " Wykończenie przedziału silnikowego, wzmocnienie kadłuba prętami węglowymi , wzmocnienie podwozia i zagruntowanie przedziałów. Oblot się zbliża ( to już czwarty oblot w historii tego modelu po różnych modyfikacjach i zmianach przeznaczenia - prawdziwy TRANSFORMERS - zawsze latał ) !! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Trochę podłubałem przy "transformersie" - zamontowane łoże silnika, wykonane przejście cięgna gazu, wstawiony zbiornik paliwa. Nie odmówiłem sobie zmontowania wszystkiego aby zobaczyć co z tego "wylazło" .... Hmmmmm....... zobaczymy ! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Codziennie rano przeglądam się w lustrze. I tak myślę "Wiem Cubie, jesteś piękny. Ale dzisiaj... to k...a przesadziłeś..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Rewolucyjne zmiany nie zawsze znajdowały poparcie w szerokich rzeszach lotniczego ludu !!!! Czasami trzeba było iść pod prąd , pot ocierać z czoła, pracować u podstaw i nieść "kaganiec oświaty" wbrew piętrzącym się trudnościom .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Andrzeju już nie mogę się doczekać oblotu Daj znać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Dzisiaj kolejny mały stresik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Kiedyś chciałem startować z miejsca wyjeżdżonego przez samochody ale wypuściłem z ręki. Napracowałeś się nad tym filmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Tomek - jeszcze chwila - dam znać ! Sam jestem ciekawy tego eksperymentu ! Na razie podkręcam się "klangiem" silnika ( poj. 5 cm3 ) !!! i podobny silnik Saito FA 40 (poj, 6,5 cm3 ) podczas pracy w locie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Wybiera się ktoś jutro na loty na łączkę ok 9.30 - 10.30 ? Zapowiadają słoneczko i słabe wiatry .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Z pewnością będą Tomek, Krzychu i Damian. Ale czy o "tak wczesnej" porze to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi