toptome69 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Tak ale jak się wasze zdjęcia ogląda to to jest poezja , a tak na marginesie dzisiaj było również super polataliśmy i pogoda również dopisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kross Opublikowano 20 Lipca 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Tak, tylko z tą poezją trzeba umiarkowanie, bo czasami fantazja mnie ponosi,choć w szybownictwie noszenia wskazane W sobotę nad łąką żar, znaczy żar z nieba 36'C około 16:00 tyle ujrzałem na termometrze samochodowym i zrozumiałem, dla czego nikogo jeszcze nie ma. Usadowiłem się w cieniu z flaszką napoju (bez alkoholowego) i dało jakoś się wytrzymać. Później przybyło jeszcze kilku modelarzy i przyjemnie się latało.Pojawił się nawet komin w którym sobie konkretnie pośmigałem.W oddali z Fordonu słychać było jakąś głośną imprezę.Nie znam się na muzyce, ale fajny był motyw, jak do mikrofonu krzyczeli "Zróbcie hałas"a w odpowiedzi było słychać gwizd Barakudy i ryk spalinówki pana Janusza. Także bawiliśmy się dobrze Od Wisły zaczęły zbierać się ciemne groźne chmury (coś tam chyba nawet zagrzmiało).Chwilę lataliśmy w gotowości na pikowanie ku lądowisku, ale wszystko przeszło bokiem Obniżyła się przy tym lekko temperatura, teraz to dopiero było czym oddychać. Do samego zachodu słońca była piękna pogoda PS. Nie wiem czy nie przegiąłem z poezją, ale tak było 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toptome69 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Krzysztof świetna relacja i bombowe zdjęcia. Jeśli mogę poprosić to prześlij mi na maila zdjęcia soliusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Troszkę powiało, więc odrobina innego latania i łączenia "przyjemnego z przyjemnym" Czyli jak schłodzić się w dzień gorącego lata >>> Latanie w Otorowie <<< 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Fajna focia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Panowie mam fajnego pylonika na sprzedaż. Model jest cały z form na przekładce nowy zestaw. 130zł jak dla Was. Mam też do niego silnik nowy . Chcę się pozbyć bo zalega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wyślij mi proszę zdjęcia pylona na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Podaj maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 20 lat temu, jak trafiłem do modelarni Aeroklubu to między innymi Ryszard uczył mnie i innych młodzików modelarskiego fachu. Znał odpowiedz na każde pytanie . Wiele lat niósł pomoc innym, był nietuzinkowym człowiekiem z wieloma pasjami i szerokim horyzontem... Mieliśmy razem nurkować w tym roku i testować oświetlenie do fotografii podwodnej.... Trzeba będzie te plany odłożyć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Też miałem to szczęście być w tych latach członkiem modelarni. Ryszard był dla nas wzorem do naśladowania, pomagał w tym aby nasze modele były coraz to dokładniejsze i ambitniejsze poświęcając swój czas i dzieląc się z nami swoją cenną wiedzą. Odejście Ryszarda to dla nas wielka strata. Składam wyrazy współczucia rodzinie i bliskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Wczorajsze przedpołudnie, widać że sezon urlopowy bo pustki jedynie Krzysztof i Syn:) wpadli na mały rekonesans 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Marcin jaka kamerka siedzi w Twoim quadro? Ps. Mam na sprzedaż wyczynowy model F3K z wyposażeniem-jeśli byłby ktoś chętny to proszę o PW. Pozdrawiam Julian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Julian u mnie siedzi w quadro do podglądu taka kamerka :RunCam 600TVL FPV Camera 1/3 Inch SONY CCD obiektyw 2,8mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Najszczersze wyrazy współczucia dla rodziny Ryszarda. Nie mogę w to uwierzyć. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Panowie, jutro jadę zamówić wieniec dla Ryszarda. Cenę wieńca podam jutro. Niech to będzie wieniec od Kolegów modelarzy. Kto się dorzuci to się dorzuci, nie jest to w tej chwili istotne. M.H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Pogrzeb Ryszarda Kohlsa Uroczystości pogrzebowe odbędą się we czwartek 31.07.2014 o godzinie 14.00 w kościele parafialnym pw. św. Jana Apostoła i Ewangelisty w Bydgoszczy, ul. Sikorskiego 8. Pogrzeb o godzinie 14.30 na cmentarzu katolickim św. Mikołaja w Bydgoszczy - ul. Piastowa - Kasztelańska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Wieniec zamówiony, koszt 150zł. Na wieńcu napis " Ostatnie pożegnanie składają koledzy modelarze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Dzisiaj rowerowo. Na łące rządził Janusz UHAHAHA!!! ROWERY DWAA! Leeeeciiii!!!! Znowu leeeciiiii!!! Janusz wyluzowany jak pełen wagon buddyjskich mnichów. Tu jesteem! A bajeszcze też tam można oglądac? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kross Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 No nie wiem czy można to nazwać "treningiem lądowania na celność"Jak wszyscy wiedzą niedawno w Gdyni był red bull, ale zaraz co to na prawym skrzydle?Nie, nie, to nie plama. To tylko odbicie światła z pylona Tak, tak.Na naszym lotnisku w Fordonie, po raz pierwszy w Polsce "Browar Air Race" Ale moment, czy ktoś wie, kto wylał moje piwo? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jakoś widać, że w ten weekend niewielu było chętnych do latania Wrzucę chociaż pozdrowionka z klifu w miejscowości >>> Stare Marzy <<<PS. Wiem, że przy temperaturze 35'C każdy pewnie woli kąpać się w jeziorze,ale są i tacy, co wolą szybowce skąpać w termice 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi