Peter123 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Oki, zostałem przekonany, aczkolwiek parcie mam straszliwe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Jak zawsze bardzo fajne zdjęcia , ja byłem dzisiaj koło 11-stej to pusto było, jutro jak nie będzie padać melduję się koło południa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Kilka moich fotek z soboty Czarno-biało-czerwone po zielonym 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Mam pytanko dotyczące wyspecjalizowanej myjki ciśnieniowej widocznej na jednym ze zdjęć, jakiego płynu najlepiej używać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Kiedyś kolega mył denaturatem. Teraz chyba czymś podobnym ale o innym kolorze Podejrzewam że gdyby to z wodą rozcieńczyć to można by to pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Fajnie polataliście i pojeździliście po trawnikach !!! Ja miałem tego wekendu niestety inne ważne zajęcia .... Piotruś - obróć wydech silnika w dół ( luzując tylną nakrętkę ) to ci nie będzie pryskał po skrzydle !!! Pozdrowienia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Bardzo dziękuję za poradę FACHOWCA ,faktycznie skrzydło było zachlapane olejem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Bez zdjęć oblot się nie liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Faktycznie dmuchało nieźle jak byłem w południe na łączce , wykonałem dwa loty i do domu masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 A kto mówił o oblocie - na razie był OBJAZD po trawniku ( czyli tzw. Taxi ...) i koszenie żoninych tulipanów .... czym to aviator nieźle się małżonce naraził ! Mnie też żona tępi za koszenie rudbekii ( takie cholera zielone toto na początku jak trawa na trawniku więc co ja poradzę że nie odróżniam .. ) kosiarką ... Ale przeżył chyba awanturę i w najbliższym czasie OBLECI !! Trzeba panowie docenić poświęcenie i zaangażowanie kolegi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dziękuję Andrzeju za wsparcie medialne. Nie udało mi się obrócić tej dyszy. Siedzi jakoś za mocno. Poraszkę mam również na punkcie odcięcia silnika z apki. Nie mogę odpowiednio wyregulować funkcji T. Cut w moim Hitecu. W związku z powyższym dziewiczego startu jeszcze być nie może . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie mogę odpowiednio wyregulować funkcji T. Cut w moim Hitecu. Ja mogę podpowiedzieć jak to mam u siebie - gdy drążek gazu jest na 0 to mam minimalne obroty. Następnie na jednym z przełączników mam ustawiony mikser z gazem, który po włączeniu zamyka przepustnicę - ustawiasz doświadczalnie ten zakres ruchu tak aby przepustnica była na 100% zamknięta. Generalnie musisz dobrać tak mocowanie popychacza gazu na orczyku serwa aby mieć odpowiedni zakres pracy przepustnicy - max - min - odcięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dzięki Panowie. Miałem kłopot i już po problemie. Okazało się,że ustawienie przepustnicy miałem przetrymowane ( EPA,STRM). Objawiało się to w taki sposób, że po włączeniu funkcji T.cut, przy drążku w apce na zero ( czyli tym minimum przy którym silnik jeszcze pracował) na dwie sekundy przepustnica zamiast domknąć się , odbijała w drugą stronę. Dziwnie to wyglądało bo przy drążku apki ustawionej w pozycji 1/3 od dołu po włączeniu t.cut przepustnica domykała się prawidłowo. Zmieniłem ustawienia ramienia na serwie trymowanie zmniejszyłem do minimum i jest ok. Bardzo dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 latał ktoś z kolegów dzisiaj na łączce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Wygląda na to, że nikogo nie było. Dziś może się zjawię późnym popołudniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ja dzisiaj też się melduję po 16-stej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter123 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja też się postaram być, po 16 -stej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Fajnie popatrzeć, jak lataliście.Jaja to miałem, ale z kabelkami Trochę problemów technicznych i wolałem już dać sobie spokój z dzisiejszym lataniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jaja też trza umalować .... Mam nadzieję że w samoloty i szybowce (oraz "helikoptery wszelkiej maści" oczywiście ) !!!! Pozdrowienia dla Wszystkich z nad kraszanki i Wesołych Świąt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jak podoga dopisze to dzisiaj na moment z rodzina wpadne Pomachać wyrzutkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi