kaszalu Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 VENTO fajoooowy !! A "procedurka" sprawdzenia przedstartowego była czy od razu pstryk nadajnik, pstryk odbiornik i "fruuu" w powietrze ....? "Czeklista" podobnie jak "czekista" czasami się przydaje ... Zawsze robię , szczególnie od momentu jak w starej "Babie Jadze" elektrycznej miałem włączony rewers na sterze wysokości "nie w ta strona" ..... i wywaliłem solidnego dzwona aż dym poszedł z lipola !! Tylko dzięki temu, że Horn3t miał reflex i pod ręka śrubokręt obyło się bez sfajczenia czarownicy na stosie ofiarnym modelarstwa lotniczego ( wydłubaliśmy w podskokach dymiącego lipola przed wybuchem- foto poniżej ! ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 I "procedurka" i "czeklista" (i prośba o łaskawość niebios też) była, tylko komunikacja się traci po iluś tam metrach... Antenę przelutowalem raz jeszcze, teraz idę na spacer... Edyta: Zasięg "znika i pojawia się" po odejściu na 10 - 15 m od nadajnika... Edyta 2: Dobrze (i szkoda), że (tylko) w tym temacie wysłuchują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 A to ci chyba ta Turniga wredna była ... Zdarza się niestety - w takim razie Twoje przedstartowe prośby do niebios skuteczne się okazały !!! I tak trzymać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Z innym (6K) 60m od nadajnika i jest ok (mam podłączonego m.in. pipka dręczyciela, który się odzywa jak odbiornik traci połączenie). Edyta: Jutro wiaterek raczej nie będzie zachęcał do testów http://www.yr.no/place/Poland/Kuyavian-Pomerania/Bydgoszcz/hour_by_hour.html ale kto wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Jak to nie zachęca - słoneczko widać cały dzień będzie a że wiatr dmucha - pilot będzie się mógł sprawnością wykazać !!! A poza tym żeglowanie na fali - sama przyjemność , tylko trochę obciążenia dodać pod skrzydło w środku ciężkości :) ! To może eskadra poranna tak ok 11 ? Wcześniej się nie wyrobię ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dzisiaj było latanie ale kajtami w Myślęcinku ok 16 - duło optymalnie ! W akcji 3 metrowy Speeder - zdrowo ciągnie ! Pozdrowienia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 W taką pogodę to ani to na łące sensownie nie polata, ani na wodzie nie pożegluje.Jedyne co, to łapać wiatr w skrzydła, najlepiej na zboczu i napawać się widokami Może jednak ktoś się skusi następnym razem Więcej info w temacie Unisław - klif Wiślany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Czy można "małą prywaciznę" załatwić? No bo sobie dzisiaj polatałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma22 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 :) Ładnie było !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Pogoda nadal nie zachęca do wycieczki na lotnisko więc realizuję plan B - rewitalizację powietrznej floty ! Na tapecie TwinStar II Multiplexa - fajny dwusilnikowiec który trochę odstał w hangarze z powodu awarii reglera , ale chętnie nim znowu polatam !! Regler wymieniony, próby wykonane , do lotu gotowy - tylko pogoooody Pozdrowienia ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Pogoda super. Starogród zaprasza na zboczowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharz Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jakoś ostatnio mało czasu na latanie a jak jest czas to brak pogody. Cóż trzeba się wsiąść do roboty "ĄSTER" w końcu się doczekał może do wiosny go ogarnę .. Może jutro uda się wzbić w powietrze oczywiście jak pogoda na to pozwoli. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Grunt to nie dać się nudzie i czas odpowiednio zorganizować !! Tak trzymać ! U mnie kolejka do renowacji floty też się ustawiła i ogarniam ! Następny proszę - do zmiany pogody zdążę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 REANIMUJE SIĘ ! Wymieniłem serwa na mocniejsze Tower Pro 5010 po 5 kGcm coby nie miały "Parkinsona" przy ostrych manewrach ! Poprzednie nie dały rady i wystraszyłem krety na łące ,,, Ale konstrukcja pancerna - tylko pęknięcie na klejeniu statecznika pionowego - depron warstwowo , kryty papierem na wikol jest nie do zabicia !! Teraz powinien "cykać jak nówka" !! WKRÓTCE STEALTH REAKTYWACJA ! TYLKO SIĘ ZROŚNIJ I LATAMY !! A P11-tkę podglądam, podglądam ,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Mimo nie za ciekawej aury poobserwowałem sobie Wisłę z góry. Zabawa przednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucharz Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Mi też udało się dziś rozruszać FunCuba i aparaturę, chociaż nie wiało to ciężko się latało rzucało modelem niemiłosiernie. Ale i tak się ciesze, głód latania zaspokojony i wszystko w całości . Ale mi tego brakowało!!! Chyba trzeba pomyśleć nad czymś czym się da latać w zamkniętych pomieszczeniach!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Cały problem zawsze leży w znalezieniu pomieszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Żyromskij , problem nie leży w znalezieniu pomieszczenia tylko problem leży w ludziach. Swego czasu łuczniczka była dla grupy wybranych modelarzy podobnie jak jest teraz lotnisko poza Bydgoszczą. I ta grupa nie za bardzo widzi współpracę z innymi ludźmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Inaczej, problem leży w pomieszczeniu za odpowiednią cenę . Z tego co wiem Łuczniczka była dostępna jak modelarstwo wspierało miasto. Na lotnisku w sprawach modelarskich dawno nie byłem, tamtejsi "modelarze dawniejszej daty/ loża szyderców" jest demotywująca. Ale co do samego faktu wejścia i polatania to pod warunkiem przestrzegania procedur tzn. bhp, ogólne zasady wykonywania lotów w CTR i komunikacja z wieżą nie widzę problemu. Możliwe, że wymagane byłoby członkostwo, ale co do tego nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Temat aeroklubu może pomińmy bo to długie dzieje są... Zamiast szukać hali lepiej poszukać ciepłej czapki i butów i latać się da cały rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi