toptome69 Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 Dzisiaj troszkę polataliśmy Wpadł Andrzejek Ja polatałem TraiStarem i straciłem tylne kółko na szczęście byli obserwatorzy którzy zauważyli gdzie spadało. Jerzy znalazł je na drodze czyli zrzut się udał i będzie co naprawiać 1
toptome69 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 No to dzisiaj wał nr1 zalatany Jeśli można mówić że to było latanie tak mi się wydaje że na te 308 g to za mocno dmuchało. Ale cóż kiepskiej baletnicy itd 4
toptome69 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Nie raz już widziałeś ale nie wiem czy na żywca Można się fajnie pobujać po niebie, a i przy okazji trochę poruszać co przy mojej sylwetce jest wskazane, a nawet konieczne
Piotr K. Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Lepiej nie, bo jeszcze młodych narobią
Piotr K. Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Wczoraj były piękne warunki do lotów, jedynie frekwencja słaba. Termika coraz lepsza, także jest o co walczyć 4
kaszalu Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Jak wspominki , to wspominki - trzeba będzie to powtórzyć !! 1
marcini59 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Sobotnie latanie, do południa pogoda dopisała 3
kaszalu Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2016 A ok 14.30 ktoś się wybiera na łączkę ? Chcę Soliusa przewietrzyć !!
damenix Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Własnie wróciłem, pogoda sprzyjała - ciepło i termicznie. Dwie godzinki wylatane Barakudą 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzisiaj fajne popołudnie - tłumów nie było , ale przyjechał Jan z Texanem a potem Damenix szukać zgubionej w lotach porannych kabinki . Solius przewietrzony na trzy baterie i termikę , Texan zalatany na dwa pakiety - wszyscy zainteresowani żyją i mają się dobrze ! Nie wiem czy Damenix znalazł kabinkę, ale my zdążyliśmy się zwinąć przed "pokropką" z nieba ... Filmik z lotów i kilka fotek poniżej ! Pozdrowienia dla Wszystkich - jutro podobno pada .... 5
komar Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam Panów/Kolegów...Tanim kosztem obejmę w spadku: pioneera 1400. (planowane 10 maja) Podobno wystarczy tylko wymienić jedno serwo od lotki i jakieś prowadzenie/popychacz. Czy mógłbym się do Was zwrócić z prośbą o fachowe wsparcie praktyczne? p.s. Wiem....Horn3t fachowo poradził, żeby kupić coś ze składanym śmigłem itd..na razie idę niskimi kosztami,żeby nie zbierac $$ kolejny sezon -Andrzej/Komar Wczoraj były piękne warunki do lotów, jedynie frekwencja słaba. Termika coraz lepsza, także jest o co walczyć Super wózek
marcini59 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Dzisiaj pogoda idealna , a na łączce pustki :/ popołudniu około 16-stej
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Może nie pustki a zmiana warty? "Psułem" atmosferę od 14.00 do 15.40
toptome69 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Faktycznie wszystko się udało I uruchomienie silnika, pięknie hałasuje I oblocik Herona, przy okazji dzięki jeszcze raz Damian Pilot w kabinie troszkę zdenerwowany Aż mu gały się powytrzeszczały 3
kaczma2 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 A to jeszcze teraz silniki się dociera? Dawno temu silnik Jaskółka się docierało i to długo. Do silnikówki F1C dostałem SuperTiger 2,5 i po 10 lotach silnik był nie dotarty tylko przetarty. Stracił pierwotną moc.
kaszalu Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Same piękne maszyny dzisiaj występują a mnie tam nie było ..... Ale mam nadzieję na naprawienie tego niedopatrzenia !! Krzysiek i Tomek - gratulacje ! Ja dzisiaj oblatywałem kosiarkę .... Ps. Krzysiek - czy kołpak trochę "bije" czy to efekt wibracji całego układu przy przechodzeniu przez pewien zakres obrotów ? 1
robas69 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Krzysztof, sugerowałbym mocować model na taśmie, albo trzymać poziomy łydkami, bo możesz uszkodzić poszycie. Szczególnie na wysokich obrotach.
Rekomendowane odpowiedzi