bart07 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Skąd wiesz, że to "link się rozpiął" a nie bateria wypięła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Pisałem o skutkach, a nie przyczynach, a te mogą być różne. Nie wykluczam, że baterie się na chwilę rozłączyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jestem ZA dla wszystkich własnych modyfikacji, tak w modelach jak i w nadajnikach ale... jak już wspomniał Grzegorz2012 - naładowany na max. lipol długo leżący w nadajniku szybko straci wydajność. Dlatego dużo lepsze są akumulatory nimh. Koszyki w tych nadajnikach to kiepska sprawa, dlatego jeśli lubisz kominować polutuj sobie swój plaski pakiet z 8 ogniw. To znacznie lepsze wyjście niż katowanie lipola na którym możesz latać innym modelem. A koszt średniej jakości ogniw nimh nie jest taki duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Już wiem że to wina łącza nadajnik-odbiornik, ale po stronie odbiornika, który tracił zasilanie. Więcej w moim wątku o naprawie Pioneera: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44124-pioneer-1400-pierwsza-naprawa/?p=491769 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi