adamr Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam ! Moje pytanie brzmi: czy model samolotu o rozpiętości 166 cm który wykonano w skali 1:3 to jest klasa gigant?. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja tam się nie znam za bardzo ale klasa gigant nie jest przypadkiem od wagi i wymiarów modelu ? a nie od skali jego wykonania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam,Przeczytaj ostatni Modelarz, tam znajdziesz informacje. Pozdr. A.W. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Wielu z nas - w tym i ja - posiada modele o większej rozpiętości niż 170cm ale w żaden sposób nie możemy je nazwać gigantami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 I tak i nie Modele klasy gigant mają tyko ograniczenie wagowe do 20 kg (turbiny do 25 kg z paliwem) Tak więc jeśli ten model przy skali 1:3 waży ok 15-20 kg to możesz go uznać za giganta (choć przy rozpiętości 166 cm to za nielatajacego ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi