Gość Adam Katryński Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam Po stracie V939 mam ogromny niedosyt latania tą zabaweczką. Został mi z niego jedynie nadajnik i ładowareczka.Zastanawiam się nad zakupem Hubsan'a X4 lub V929.Mam ogromny mętlik w głowie więc nie wiem kompletnie co wybrać.A może coś innego?Bardzo mi zależy aby to był quadrocopter.Czytałem o V929 i z tego co mi wiadomo jest on bardziej awaryjny.Poszukuję takiego quada którym można fajnie się pobawić i aby co trzeci lot nie trzeba było czegoś wymieniać.Proszę śmiało pisać. Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja mam v929 I szczerze mówiąc nie należy do awaryjnych. Chyba ze weźmiemy pod uwagę upadek z 2m na beton - połamana stopka i zębatka, ale poza tym chwałę sobie ten model za zwrotność i mozliwości akrobacyjne. :-) No i v929 to nie mikron wielkości dłoni ;-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Do Hubsana X4 dokupujesz osłonkę na śmigło i możesz się zderzać ze wszystkimi ścianami w swoim domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Katryński Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki za odpowiedz .Dzięki Xeo że poparłeś V929 i dodałeś mi otuchy.Wybiorę raczej V929. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Nie ma sprawy. Sam się zastanawiam nad osłonką na śmigła. Trzeba będzie wydrukować w 3d bo na rynku nie znalazłem gotowców. :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Katryński Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Też się zastanawiam co by tu wykombinować z tą osłonką.Ja myślę,że zrobię tak: zrobię szkielet z pianki epp do której przykleję cienką warstwę balasy to da większą wytrzymałość.A V929 z osłonką połączę listwą balasową.Mam nadzieję,że się uda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Może to być za ciężkie przez co stracisz właściwości lotne. Ja prędzej zastanawiałem się nad opcją z profili węglowych jako samorobka ale pewnie wydrukuje coś na drukarce 3d (znaczy się dam do wydrukowania) :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Katryński Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Masz rację-za ciężkie to będzie.Swoją drogą to mi wszystko jedno czy latam z osłonką czy bez.Miałem okazję polatać Dji Phantom i nie miałem żadnych problemów.Jeśli chodzi o sterowanie to ja bardzo szybko się uczę. Sam jestem tym czasem zdziwiony. Jak latałem Easy Star 2 pierwszy raz- i wrócił na ziemię w stanie nienaruszonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Moja nie miała łatwych początków ale już się dotarliśmy :-) A co do nauki latania to do tego mam Bixlera, którego żywot jest coraz lepszy. Ale na czymś trzeba się nauczyć :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Katryński Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Absolutnie się z tobą zgadzam.Od czegoś trzeba zacząć i się nauczyć :-) Niestety mój V939 zakończył swój żywot w "bagienku".Szkoda bo naprawdę bardzo fajnie się latało.Podejrzewam,że w trakcie lotu zawiódł silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi