smiaro Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam, czy znajdą się tutaj jacyś modelarze mieszkający w Rzeszowie, Przemyślu lub okolicach ? Chętnie dowiedziałbym się czy gdzieś w naszych okolicach można kupić dobre materiały do składania modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 W Rzeszowie jest parę sklepów modelarskich jak np. E-model i oczywiście Krośnie Model-making Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiaro Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Najbardziej interesuje mnie materiał do zbudowania całej konstrukcji Najlepszym był by 6 mm depron ale z tego co pisało tutaj kilka osób na forum można go zastąpić innym materiałem ze sklepu budowlanego I tu właśnie jest mój problem bo pójdę do tego sklepu i pewnie kupię coś złego Edit1: W sumie doszukałem się czegoś takiego http://www.emodel.pl/plyta-epp-600-x-700-x-6-mm-p-878Tylko cena w porównaniu z tym co tutaj pisali jest dużo wyższa a też według tych planów http://www.motylasty.pl/modeldok/toto0_p2.jpg wątpię, że się pomieści na jednej Edit2: Chociaż chyba by się zmieściło ;D Muszę dokładnie pomierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam ,tu masz wszystko http://pfmrc.eu/index.php?/topic/32315-porownanie-depronow-6mm-z-roznych-zrodel/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Daj sobie spokoj z zakupami w rzeszy szkoda czasu i ropy... ,ja od jakiegoś czasu zamawiam tylko przez neta z renomowanych sklepów. Jednak depron kupiłbym w castoramie ze względu na rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witaj To co podałeś w pierwszym linku to płyta epp. Różni się ona od depronu czy też podkładu pod panele tym że model jest łatwiejszy w naprawie, lepiej się go obrabia. I właśnie dlatego jest różnica w cenie. W budowie modelu toto-0 zastosuj podkład pod panele. Bez problemu można go kupić w castoramie lub innych marketach budowlanych najczęściej z rowkami. Ja do swojego modelu podkład czy też depron kupiłem w sklepie budowlanym w jaśle. Za płytę 5mm ok 150x100cm zapłaciłem coś poniżej 2zł Wesołych świąt i powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiaro Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Okej, dzięki Będę w środę w Rzeszowie to podejdę do sklepu budowlanego i popatrzę na tę płytę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi