Skocz do zawartości

uszczelnienie mvvs-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Koledzy musze uszczelnić tylni dekielek w mvvs-ie 1,5d.Mimo papierowej uszczelki jest nieszczelność.Czy silikon wysokotemperaturowy nie ulegnie rozpuszczeniu przez paliwo do dieselka?

Może ma ktoś doświadczenie w temacie i zechce się podzielić?

Opublikowano

Jest bardzo prosty sposób, zapomnij o sylikonie, po prostu poluzuj dekielek ,a w szczelinę nawiń nitkę , po wszystkim skręć wszystko do kupy .

Gość Kamyczek_RC
Opublikowano

No a co myślałeś Pawełku ja mam ze 4 szt w tym tłumik oryginalny , gaźnik RC , głowicę żarową bo taka też była w ofercie . Muszę kiedyś wziąć deskę i zrobić mały remanent bo w pudełku z silnikami mam tego troszkę od KMD począwszy przez Radugę 10 , 7  MVVski 1,5 2,5 6,5 Webrę 61 dyskową i kilka coxów . No i bym zapomniał na śmierć SAITO FG-36 w moim Jaczku 54 ;)

Opublikowano

Można też inaczej niż sugeruje mój przedmówca Sergio. Ze względu na to, że nie mam zaufania do plastikowych elementów silników, jakiś czas temu popełniłem denko z metalu, ponoć pierwsze tego typu motorki takie właśnie miały zakładane w fabryce...

post-10468-0-98472400-1398084469_thumb.jpg

poniżej porównanie z oryginalnym plastikiem

post-10468-0-18243400-1398084458_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.