Krzycho Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Witam. Czy możecie doradzić mi czy jest jakiś niedrogi logger gps (pomiar wysokości,prędkości,odczyt trasy lotu)nie na żywo który nie będzie zakłócał z aparaturą 35mhz i odbiornikiem 35mhz i o nie dużej wadze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Krzysiek jesli chodzi o wysokosc to na pewno nie GPS a czujnik ciśnienia - chodzi o dokladnosc. Poszukaj tutaj - kiedys cos takiego widzialem http://www.hobbyking.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 A w Polsce dostanę coś takiego? I dlaczego nie GPS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ja od dwóch lat stosuję ten http://allegro.pl/gps-mt5013-logger-zapis-trasy-tracker-bluetooth-i4225577340.html pokazuje trasę, wysokość, prędkość i jest dosyć dokładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Pietuh czy mógłbyś podesłać jakiś przykładowy screen z pomiarem wysokości ? Jak wygląda odczyt parametrów z tego urządzenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Z loggerem jest program i wystarczy przesłać dane na ten program który automatycznie łączy z Google Maps i pokazuje wszystkie parametry jakie chcesz. Możliwości jest mnóstwo łącznie z odtworzeniem całej trasy minuta po minucie. Za chiny nie wiem jak to przesłać, ale pstryknąłem obraz z kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Myślisz,że nie będzie zakłócał się z 35mhz? Pewnie latasz na 2,4ghz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 I dlaczego nie GPS? Chodzilo mi o pomiar wysokosci tylko z GPSa (dla zastosowan ogolnych) ktory jest obarczony tak duzym bledem ze do zastosowan modelarskich nieprzydatny. Sa odbiorniki GPS ktore maja czujnik barometryczny i na jego podstawie i GPSa wyliczana jest wysokosc - takie sprzezenie zwrotne. Jesli umiesz i lubisz grzebac w elektronice to widzialem na RC groups jakies info o takich logerach do DLG, to co Przemek zaproponowal moze byc ciekawa alternatywa, cos droższego to Vario Pitlab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Myślisz,że nie będzie zakłócał się z 35mhz? Pewnie latasz na 2,4ghz? Sterowanie mam 2,4 ale założyłem kidyś na auto rc 40mhz i było OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi