Krzycho Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam to mój pierwszy post nazywam się Krzysiek Dziś dotarł do mnie symulator AeroFly Prodelux więc podłączyłem swoją MX12 i polatałem sobie samolotami a jest ich kilka np.Extra 330, Zlin,YAK,i jakiś depron i mam takie pytanie Zastanawiam się nad kupnem samolotu sterowanego i czy sterowanie na symku a w realu jest takie samo bo jakieś to proste mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 W realu jest trochę trudniej. Dla lepszego przygotowania się do prawdziwego lotu włącz sobie w symulatorze trochę wiatru i turbulencji. Najważniejsze, żebyś nauczył się lądować bardzo gładko i bez podchodzenia "schodkami" czyli całe podejście musi być na jednakowej prędkości i jednakowym ustawieniu modelu względem ziemi. Poza tym, jeśli nie masz problemów z kontrolowaniem lotu, czyli lecisz tam gdzie Ty chcesz a nie tam gdzie model chce, to możesz śmiało próbować na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 a jeszcze powiedzieli byście mi czy to jest dobrze ustawione radio?Bo samolot szybko reaguje na ruch drążkado steru do przodu switch sel; D/R individ GEAR inhibit FLAP left sw Wing Type; Flaperon -off -elewator-off v-tail- off Model type; Airplane Modulation-PPM Mode2 Thro normal Trainer; Normal Aile pos 0 EXP lin D/R 100% Elev pos0 EXP lin D/R 100% Rudd pos0 EXP lin D/R 100% Travel Adj; Thro H-150% L-150% Aile L-100% R-100% Elev D-100% U-100% Rudd L-100% R-100% Gear +100% --100% Flap U-100% D-100% (Ele> F MX) off E-DN 0% E-up 0% SW Right FWD (Ail> rud MIX) off val 0% sw aile D/R Thro cut --104 Flap system; Flap 0% Elev 0 MX1 > THR > THR off offset 0 0% 0% sw right fwd MX2 > THR > THR off offset 0 0% 0% sw right fwd MX3 > THR > THR off offset 0 0% 0% sw right fwd MX4 > THR > THR off offset 0 0% 0% sw right fwd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanacheim Freyr Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 exp w aile elev i rudd Mozesz dac nawet do 50% - wtedy sterowanie bedzie sie odbywac bardziej wykladniczo - mniejszy ruch steru w poczatkowych fazach ruchu drazka. Jak bys niewiedzial to aile-lotki, elev-ster wysokosci, rudd-ster kierunku. Tak samo do normalnych lotow mozna dawac expo aby ograniczyc reakcje modelu na zbyt silne ruchy drazkow. [edit] gdzie dokladnie w mazowieckim mieszkasz?? jak gdzies blisko mozna sie ustawic i polatac jka bedziesz mial fruu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Pod Otwockiem ale nie mam czym latać na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 W realu jest trochę trudniej. Powiem inaczej, w Realu lata się bardzo trudno, sam kiedyś próbowałem, ale jak im przy lądowaniu modelem pozwalałem wszystkie dżemy i majonezy z półek, to mnie zaraz ochrona wywaliła i na tym się skończyło. W Tesco natomiast powstawiali stoiska z promocjami i nie ma gdzie lądować. Pozostałem przy symulatorze i czekam na otwarcie Biedronki. :) Różnica między lataniem na symulatorze a lataniem realnym to mniej więcej tak jak różnica pomiędzy fotelem a fotelem elektrycznym - ADRENALINA. Sorry za OT, ale tak jakoś mnie naszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 na symulatorze lata sie łatwiej ale można sie nauczyć podstawowych odruchów co przy dalszej nauce latania jest bardzo pomocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Więc polatałem dziś na symulatorze ale samolot zachowywał się dziwnie otóż po delikatnym ruszeniu drążka w dół lotki szybko idą wgórę a gdy drążek biorę do góry stopniowo to lotki idą razem z drążkiem czzyli powoli Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Hej, pisałeś, że symulator do Ciebie przyszedł - chyba nie chcesz powiedzieć, że go kupiłeś? Na symulatorze nauczysz się bardzo podstawowych odruchów, itd., ale jak zaczniesz latać prawdziwym modelem to zobaczysz że jest inaczej (wcześniej Koledzy to pisali ). Na moje, starczy Ci FMS, sterowanie na klawiaturze jako-tako ustawiasz klawisze jak drążki i sobie latasz. Najwyżej wiatr też ustawiasz. Później z prostym modelem idziesz latać w miarę bezwietrzną pogodę i to "wszystko" . Nie ma tu filozofii, kiedyś nie było zresztą symulatorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 witam,popieram Motylastego,trzeba miec humor,a reszta po Swietach.Zdrowych.wesolych swiat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Motylasty, a jak wygląda sprawa w Lidl'u i Kaufland'zie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 a jak wygląda sprawa w Lidl'u i Kaufland'zie??? LIDL jest tani !! :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ustaw sobie gee bee sprobuj 10 razy wystartowac i wylądowac .Nastepnie ustaw sobie jakisz szybki samolocik np balerinke przyspiesz gre do 120 % .I znowu 10 razy startujesz i lądujesz .Jezeli ani razu nierozbiles modelu .To kupujesz trenera i i dziesz polatac w realu na w miare bezwietrznej pogodzie.Napewno bedziesz dobrze przygotwany do pierwszych lotów. Sprawa prosta niema co polemizowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 A co do mojego postu 6 odpowiedzi wyżej co powiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.