kamilbies Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Witajcie! Mój pierwszy konkretny temat i od razu prośba do Was Koledzy o pomoc!!! Może ktoś bedzie mógł mi podpowiedzieć czy z czymś takim miał do czynienia lub może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu... Mianowicie, radio ArtTech Efly-100b 40Mhz na oryginalnym kwarcu ArtTech 40,665 Tx i nowy odbiornik JETI rex 5 plus 40Mhz też na oryginalnym kwarcu JETI 40,655 Rx wszystko na pojedynczą przemianę, a po włączeniu nadajnika i odbiornika pod pakiet i serwa brak reakcji na drążki. Martwica. Występują za to pojedyncze chaotyczne szarpnięcia jednego bądź obu serw w samym momencie włączenia i wyłączenia nadajnika. Taka sytuacja... I co to może być?
robertus Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Jesteś pewny, że to może się bindować ze sobą?
kamilbies Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Czy łączy się prawidłowo z JETI to nie wiem. Za to znalazłem gdzieś to: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=750479 Ale czy to co opisałem może być objawem chorych kwarców lub rozstrojonego nadajnika?
Rekomendowane odpowiedzi