boles78 Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Witam nabyłem regulator ztw 20a al przy uruchamianiu silnika następuje nagłe szrpnięcie jakby zryw silnika w miare przesuwania manetki do przodu silnik sięuspokaja i normalnie przyspiesza , sprawdzałem na dwóch silnikach emax 2812 2822 to samo szrpniecie na początku czy to normalne i czy szkodzi czemuś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Skalibrowałeś zakres gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzyn Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Hej, Jeśli skalibrowałeś zakres gazu to przy silnikach elektrycznych B/L, zwłaszcza bezsensorowych i tych o wyższym kV występuje tzw. cogging. Mówiąc po ludzku szarpanie przy niskich obrotach, coś jak "kangur" w samochodzie przy nieumiejętnym zwalnianiu sprzęgła. Jakość regulatora też pewnie ma na to jakiś wpływ, ZTW jest chyba raczej z tych niższych półek. Ja nauczyłem się z tym żyć - nie używam niskich obrotów tylko rura na full pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boles78 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dzięki narazie niestety tańszy bo to pierszy mój kombat i w ogóle samolot rc ,przy następnym będe mniej więcej wiedział w jaki osprzęt zainwestować. Pierwszy regulator był tańszy od tego i troche zwariował po krótkim czasie ale przy tym fajnym hoobby widze że czeka mnie jeszcze dużo nauki o sprzęcie i kombinowaniu kasy na niego A jeszcze odpowiem na wcześniejsze pytanie ,czy skalibrowałem zakres gazu , tak raczej dobrze bo miałemtez już inny regulator, i już to robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Seria B ZTW ma ustwiany mięki start. Seria A jest najprostrza i na poziomie innych tanich regulatorów jeżeli chodzi o możliwości programowania. Lekkie szarpnięcie jest raczej normalnym objawem przy starcie silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boles78 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dzięki poptestuje w locie zobacze jak się sprawuje , a ta seria B jak się sprawuje w użytkowaniu , latam narazie spokojnie mało doświadczenia mam na ostre fikołki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi