d4mi91 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Która aparatura jest lepsza Turnigy 9XR czy 9x ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Wolisz blondynki, czy brunetki? Funkcjonalnie prawie to samo. 9x ma moduł nadawczy (ponoć kiepski), wymaga przeróbek, aby wgrać inne software 9xr nie ma modułu (musisz dokupić, tanio nie jest), za to ma wszystkie gadgety, ładowarkę LiPO, podświetlenie, gniazdo programowania, części zamienne. Mam 9x (przerobioną), 9xr mi się nie podoba wizualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4mi91 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 A może jakąś inną aparaturę polecicie chodzi mi o podpięcie jej do pc i używanie symulatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 np: http://cyber-fly.pl/pl/p/Symulator-RC-6-kanalowy-kontroler/3154 ale ja tam wolę blondynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Tu masz więcej odpowiedzi tylko po co pisać kilka razy ten sam temat nie lubicie czytać? http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44796-turnigy-9x-vs-9xr/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Damian mialem ten sam problem ale zdecydowal sie na 9xr Po 1 nowsza Po 2 czesci zamienne Co prawda cena wychodzi wieksza ale chyba warto . A decyzja i tak nalezy do ciebie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja nie mialem takiego wyboru, bo 9xr wyszlo troche pozniej. Mam w 9x wgrany opentx wiec wychodzi na to samo co 9xr, jedyne co to modol nadawczy i odbiorczy trzeba by wymienic na cos innego, bo stracilem ostatnio zaufanie. W 9x padaja potencjometry od gazu. Tak sie zlozylo ze u mnie padl i u 2 kolegow. Po czyszczeniu i przesmarowniu dziala jakos w miare znosnie. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4mi91 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dobra 9xr a mode 2 czy 1 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Zależy w którym mode latają Twoi koledzy. Nie pomoże Ci osoba używająca innego mode. Np przy oblocie. Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dobra 9xr a mode 2 czy 1 ?? A jak lubisz? Mode zależy wyłącznie od ciebie i twoich upodobań. Są tacy że latają na mode 3, mode 4 czy nawet mode 6. Ja preferuję M2 bo przypomina sterowanie normalnym samolotem lub joystickiem. Lotki i wysokość z prawej, gaz i kierunek z lewej. Ale są modele, gdzie latam na M3, bo tak jest wygodniej. To pytanie z cyklu "którą ręką mam młotek trzymać". Damian mialem ten sam problem ale zdecydowal sie na 9xr Po 1 nowsza Po 2 czesci zamienne Ad1 - Nie zawsze co nowsze jest lepsze. Ad2 - Jak zła musi być aparatura, że dodają do niej części zamienne? Jakiś ewenement. Producent zakłada, że będzie się tak psuć, że trzeba dać zapasowe części w gratisie? Czy może być gorsza opinia? Przecież akurat ten element zestawu nie powinien, a nawet nie ma prawa ulegać awariom. Osobiście bym takiego produktu nie kupił. Wolałbym dać dwa razy więcej i kupić coś, co się przez wiele lat nie popsuje. Należy pamiętać, że awaria może się zdarzyć, gdy będziemy latać drogim modelem. A wtedy koszty są większe niż tylko naprawa nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 adrian napisalem zamienne a nie wymienne dla mnie to roznica ale np jak zeche se cos troche wizualnie zamienic to nie ma problemu srebrny na zolty itp Decyzje pilot niestety musi podjac sam kazda aparatura ma "+" i "-" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi