universal Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam, zastanawiam się nad kupnem tego motoszybowca - http://abc-rc.pl/Sky-Surfer-2000-ARFNie wiem czy będzie on dla mnie odpowiedni - w przeszłości miałem zuni 1,2 - i nie wiem jakie wyposażenie do niego dokupić jeżeli chciałbym dać mu jakąś kamerkę.Tak żebym po 10min lotu nie musiał lądować.Interesują mnie loty w termice i nie wiem czy on się też nadaje.Czy mogę liczyć na pomoc? Zastanawiam się też nad askiem z HK Wymóg z kamerką nie jest, aż tak bardzo ważny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Jeśli szukasz autobusiku do powożenia po niebie, zerknij na Radiana. Dobry wybór w klasie 2000 mm. Oczywiście jeśli chodzi o pianki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mój Phoenix 2000 na stockowym wyposażeniu woził ostatnio kamerę Overmax Activcam 2 która z mocowaniem ważyła około 100 gram, pomijam oczywiście opory jakie stawiała będąc na małej wieżyczce nad skrzydłami. Bez żadnego problemu można było latać i ładnie wywindować model w górę. Na pakiecie 3s 2200 mAh mam nawet 45 minut latania jeżeli się skupię i jest dobra pogoda (nie latam za wysoko bo mam lutowaną antenę rx, góra 300 metrów ), normalnie latam w miarę szybko i wychodzi te 20 minut lotu z szybkimi przelotami, akrobacją itp. Można kupić do niego skrzydła 2,6 metra od phoenixa chyba wersji EVO. Latam nim już paręnaście tygodni i uważam, że w tej klasie rozpiętości bije na głowę inne modele, porządny materiał i świetne właściwości lotne, pomijam nawet niską cenę. Model kupiony w EU WAREHOUSE wraz z pakietem i wysyłką wyjdzie Cię około 380-400 zł zależnie od tego jak będzie stał dolar i jakie pakiety sobie do niego kupisz, wychodzi bardzo korzystnie - trzeba tylko poczekać na dostawę, model po złożeniu zamówienia dostaniesz po tygodniu. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=30415 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Termikę łapałem znacznie mniejszą Betą 1400. Skysurfer 2000 to trochę większy klon i powinien dać radę. To dość udana konstrukcja. Pomyśl jednak nad jakąś telemetrią. W termice bardzo by się przydał wariometr i wysokościomierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universal Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 A może ten model w wersji 1600 ? Jest aktualnie na stanie. Co sądzicie? Zamawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 ten, czyli który? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universal Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 phoenix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 A, ok. Jak masz możliwość to zawsze bierz większą rozpiętość... Bo wkrótce stwierdzisz że fajniej jak jest więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi