Drek91 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Witam szukam kogoś kto by mógł mi przerobić łódkę zanętową pod aparaturę Turnigy 9X .Mieszkam w Londynie ,więc najlepiej jak by ktoś się znalazł w pobliżu ,oczywiście jak da rade. Trochę przybliżę temat. To jest moja łódka Shuttle To jest moja stara aparatura: Tutaj nowa aparatura : Trochę zdjęć ze środka łódki: Taki jeszcze filmik ze środka łódki: Jak by ktoś był zainteresowany tą przeróbką to proszę pisać Dzięki
teo Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Zakup aparatury to jest dopiero początek wydatków. Najprawdopodobniej będziesz potrzebował jeszcze 2 regulatory obrotów.
Drek91 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 Dzięki za odpowiedz ,zawsze można coś dokupić .Mam problem z zasięgiem tej aparatury ,dlatego ten upgrade.
PK999 Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Hejho Tak jak pisał teo - masz tam chyba odbiornik zintegrowany z regulatorami silników i nie wiadomo co jeszcze. Dałoby się pewnie podłączyć to do odbiornika turnigy ale... Najprościej będzie wywalić to wszystko, kupić dwa szczotkowe regulatory i poskładać od nowa. Dalsza sprawa to już ustawienie aparatury aby łatwo sterować tym sprzętem. A tak z ciekawości to jak daleko odpływa się czymś takim, że zabrakło zasięgu?
Drek91 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Opublikowano 19 Maja 2014 Jak odpłynę około 100m to czasami zaczyna wariować .Ma taką opcję że jak straci zasięg to sama zaczyna robić koła ,do puki nie złapie sygnału.
bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 A jak masz ustawioną antenę w nadajniku, czy przypadkiem nie celujesz nią w łódkę?
Drek91 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 Nie mam pojęcia zawsze antenę wysuwam całą .Niby zasięg jest do 400m ale już przy 70-100m zaczyna wariować. Zaczyna zataczać koła i to jest największy problem ,bo nie chcę żeby mi w liliach wodnych utkneła bo już jej nie odzyskam..
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Jeżeli celujesz anteną w model, to nie będzie zasięgu wcale. Anteny nadawcza i odbiorcza powinny być równoległe, czyli w Twoim przypadku pionowo - OBIE. Jak nie masz w nadajniku na przegubie (łamanej) to prawdopodobnie, nieświadomie, ustawiałeś się głuchą stroną w kierunku modelu. Poczytaj sobie "antena prętowa" tutaj: http://www.piotrp.de/MIX/abc.htm Zmiana elektroniki na pewno wyjdzie łódce na dobre, ale to nie jest ani b.łatwe, ani tanie. Można sporo wydać na eksperymenty.
Drek91 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 No to już jestem pewny że zle robiłem ,zawsze celowałem w stronę odbiornika łódki .Już w piątek przez 4 dni będe mial mozliwość sprawdzenia tego.Dziękuję za odpowiedz
Speedaco Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Temat stary ale odgrzeję i spytam... bo interesuję się takimi tematami. Przerobiłeś łódkę?
Rekomendowane odpowiedzi