Jaccy1 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Dziś ja i Piotr zaliczyliśmy klif w Starych Marzach. Łatwy dojazd, dużo miejsca do rzucania i dużo miejsca do lądowania. Wiatr był 8 m/s. Widoki na Grudziądz i autostradę. Lataliśmy dwoma Hammerami. Na inne modele nie było czasu (latałem w trakcie pracy ). Zabrałem ze sobą Szefową która filmowała i fotki strzelała, to może nagany nie dostanę . https://maps.google.pl/maps?saddr=53.466738,18.649548&hl=pl&sll=53.467262,18.650429&sspn=0.003896,0.009645&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=17&z=17 Fotki i może filmik wstawię wieczorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Fajnie, podaj jeszcze, na jaki kierunek wiatru. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Wiatr z południa, Południowo-wschodni. Bez problemu latałem szybowcem przy klifie, daleko od klifu i ładnie nosi do góry. Łatwiej niż w Starogrodzie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Parę fotek Na horyzoncie moje miasto Chełmno 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Tam to na pewno przyjade Juz wracając z 3citi mnie kusiło. Ale byłem wylatany Ale zeby tak na krzesełku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Warto przyjechać puki kukurydza jeszcze nie urosła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jacku jak gadaliśmy czwartek chyba najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaq Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 ładnie.... Jacku poproszę koordynaty GPS tej miejscówki - dopiszemy do naszej mapki oraz opis zbocza i gdzie mozna dojechać i zostawić auto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Tylko te anteny mogą co niektórych odstraszać. Miejmy nadzieję, że nie sieją spustoszenia w eterze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jeszcze krótki filmik. pogoda nie taka super, ale coś widać 53°28'00.2"N 18°38'58.3" 53.466719, 18.649519 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Fajnie będzie sie tam lądowało jak wyrosnie kukurydza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jak jezdzilem na wakacje ta droga to z wielka zazdroscia patrzylem na ta gorke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Cudze chwalimy, a swego nie znamy. Biorę motorek pojeżdżę po okolocy, może coś jeszcze znajdę 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Jacku objedz motorem teren Dolnej-Górnej Grupy jest tam potęzna zwirownia/ zaplecze materialów budowy autostr./ pojedz dr 91 i po lewo dojedziesz ...potem poligon mojej dawnej J.W..czasy lat 70-tych. Coś na pewno wyhaczysz- na żwirowni szaleją na crosówkach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manaq Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 a74 - nie znamy się jeszcze osobiście, ale zamiast marudzić że mapka jest do dupy, a i tak sobie radzisz jak piszesz,mógłbyś po prostu napisać do mnie że coś jest do poprawy (spieprzone) a usiadł bym przy tym co sam zrobiłem - widocznie nieudolnie. Na przyszłość możesz przygotować własną mapkę z danymi nie mijającymi się z prawdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Całkowicie nie rozumiem problemu.DLG to przecież też modele, a każde zbocze jest inne i każdy ma swoje ulubione lub mniej ulubione. ...Wracając do tematu Sartowice ... Wróćmy do tematu STARE MARZY, a resztę nie lepiej na PW? Byłoby przejrzyściej na forum 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Załatwiłem sobie wolne na jutro w samo południe. Będę docierać klif w Starych Marzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dziś z Jankiem latałem w Starych Marzach. Wiało do 14m/s. Dobre trzy godzinki i do pracy, bo za mocno grzało . Wiało jak lubimy, czyli damsko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Może w sobotę jeszcze da radę polatać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Na Stare Marze zajechałem o 8-ej i GOOO...wylataliśmy do 13-tej..... słonce "papugi" przygrzało bo wiatr południowo-wschodni na KUNTA-KINTE...wiecej nie ryzykowaliśmy ...wkrótce powtórka...fotki wieczorem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi