janegab Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 ja miałem w planie Stare Marzy / ku-ku rydza nie za wysoka / potem na klif do Kierownika ..ale nie wyszło ...ale był Kramsk i latanie falkonem na motorku w pradolinie Warty-akrobacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Janku nie trzeba w kukurydzy lądować jest dużo miejsca do lądowania przy skarpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Czaiłem się na Stare Marzy już od dwóch tygodni i albo wiatr nie ten, albo praca. Wreszcie dziś po śniadaniu szybkie pakowanie modeli i jazda. Na miejscu już byli paralotniarze, ale szybko uciekli bo za bardzo im wiało . Jeszcze do nas dojechali braciszkowie z Baracudami no i zaczęło się zboczowanie przeplatane lotami termicznymi . 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 O 18-tej zaliczyłem jeszcze raz Stare Marzy. Było przed burzą i wiało 17m/s Bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Co niektórzy mówili, że będzie za słabo wiało W sumie racja, za "zasłoną drzew" było rzeczywiście trochę słabieji temperatura w cieniu, jak przy włączonej farelce ale d..., znaczy głowy nie urywało, choć czapki latały Nawet Rekin się "przewietrzył".Warunki były takie, że sam chciał latać, nawet bez skrzydeł,tylko nie mógł przegryźć się przez rękę To, że było ciepło, to fakt, ale pomijany.Chociaż temperatura powietrza 35'C , a na drodze temperatura asfaltu 57'C Prędkość wiatru nawet do 20m/s (Jak Jacek pojechał, to poprawił się jeszcze kierunek i siła wiatru, i zwiększyła termika).Jak widać, butelkę z wodą pitną trzeba było mieć non stop przy sobie Od kiedy latam Barakudą, nie pamiętam takiej mocnej termiki Nawet Sprint tak się chwycił termiki, że nie chciał lądować Więc korzystali wszyscy: natura, RC i "dorośli".Dorosłych to tam trzech na raz kręciło Podsumowując, normalnie nie dało się "normalnie latać" Bo jak się normalnie lata, to najczęściej walczy się o dobre noszenia itp,a tu mieliśmy duuuży nadmiar nadzwyczaj dobrych warunków do poszalenia i wymyślania głupot (dawno się tak nie wylataliśmy).Teraz chyba wiadomo, dlaczego pomijamy fakt temperatury 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Jeszcze mały bonusik Szerokość chyba nie pozwala, wrzucić zdjęcia panoramicznego większej rozdzielczości 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Stare Marzy zalatane bez czapki, rękawiczek i wszelkich ocieplaczy -wiosna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Ja byłem w pracy. Jechałem po towar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Witam. Poszukuję tego pana od szybowca SHARK. Można prosić o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Dziś nie polatałem bo było za tłoczno. Parę fotek zrobionych przez Dorotę . Jutro też jest dzień i może troszkę czasu znajdzie się na latanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Ładnie tak sądziłem, że będzie masa "textylnej awiacji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Przy zbyt spokojnych warunkach to tlok jak na Marszałkowskiej. Podjade jak będzie wiał damski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Jak dla mnie, za ciasno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jak dla mnie, za ciasno I dlatego dzisiaj jadę bo wieje za mocno dla tekstylnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 No i zalatane . Dziś to paralotniarze dopingowali nas bo warunki były dla modeli . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Dziś nie miało wiać w Marzach Polatałem Hammerem i Fregatą , a pogoda normalnie wiosna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Widzę ,że Paweł ulotnił swoje nev be-be.. " Wiecej Was tam matka nie miała."..ale wesoło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Dziś przed obiadem polatałem troszkę z paralotniarzami 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 tez miałem ochotę tam polatać ale przy takiej sile wiatru to tłok był do przewidzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 tez miałem ochotę tam polatać ale przy takiej sile wiatru to tłok był do przewidzenia.......... Lukasz .! Przyjeżdzaj do mnie na Lubstów...miejsca ,że zabładzisz : "róbta co chceta"..Dziś nawet blysnelo slonko ale nie oslepiało...loty :szkolne 5m/sek ...Jutro podyma mocniej ale z rana- po poludniu deszczyk..już pisze poprawnie poza ramką.. Mam fotki zamieszcze jutro..http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow/jutro.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi