rabbitlkr Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 hmm wprawdzie na forum zarejestrowałem sie juz jakis czas temu ale pomyslałem, że warto tu cos o sobie skrobnąć No więc jestemz Kraśnika, takiej murowanej wsi 40km od Lublina;)Chodze do drugiej klasy tehnikum mechanicznego. Modelarstwem zajmuje sie już jakieś 7 lat a modelarstwem RC od jakiś 5. ponadto dużo czasu wypełnia mi motoryzacja;) Głównie motocykle, remonty jakis zabytków etc. Ostatnio przezuciłem sie na samochody i ostro pracuje z kolega nad Fiatem 125p O ile wszystko sie uda może pochwale sie na forum efektami;] i to by było chyba na tyle, jak widac jestem bardzo nieciekawa a wręcz nudną postacią no ale cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 to twoje dzieło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 :? tożto barbarzyństwo jest!!!! nigdy w zyciu nie zrobiłbym tak z fiaciorem:P Nasze dzieło bedzie tak wypieszczone, że ho ho i napewno nie bedzie przeznzaczone do takich prymitywnych zabaw.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Dobry film! Widac co robi mlodziez kiedy nie ma sensownego zajecia - szkoda tylko ze nie odpalil po skoku - to pokazaloby gore polskiej motoryzacji nad wszelkimi innymi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jako właściciel 125p i członek Stowarzyszenia FSO Auto Klub uroczyście oświadczam, że autorzy tego filmu mają nas***e w głowach (przepraszam za wyrażenie). Ręce mi opadły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mi sie podoba - skoro maja takie auto i moga sobie pozwolic na jego rozwalenie to dlaczego niby nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 jak schodzimy na tematy oldtaimerów to pokaze nad czym ja pracuje w wolnych chwilach http://www.ponton.easycom.pl/ponton.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Brak mi slow - po prostu piekne! To w takim razie ja tez pokaze cos z oldtimerow: http://v12.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?t=170 Jak na razie auto jest w bardzo zlym stanie ale mam zamiar zajac sie jego renowacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Artur ty stary kiciazu ,to juz wszyscy widzieli ,a pochwal sie tym co naprawde teraz robisz - totalny odlot !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 jak już tak zeszło na te old timery to co mi tam:P Opel Kapitan rocznik 1956 Wartburg rocznik 1965, to jest nasz gangowóz:P Tutaj Fiacik 1100 rocznik 1943 a na koniec Fiat 125p 1300 rocznik 1968 ale taki troche inny jak wszystkie;) a tutaj prace nad fiaciorem o którym wspominałem w pierwszym poscie: samego samochodu narazie nie pokazuje bo jeszcze przyjdzie na to czas;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Rocznik z tego co widzę koło 86 Ma już kierunki na bokach, ale nie ma bocznych listew... Który to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 rocznik 90;) a listew nie ma bo sa zdjęte:P zresztą on ma narazie duuuzo rzeczy zdjetych:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Lukaszku! Ten /taki sam, ale cały jasnoniebieski/ Fiacik 1100, był w 1957 roku moim drugim , prawdziwym autem, którym samodzielnie jeżdziłem. Miałem wtedy 7 lat! Super! Szczerze Ci zazdroszczę tej maszynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 To jak rocznik 90 to nie powinien mieć chromowanych dekli Wersja C, ME czy może ML? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Marek, to nie jest mój tylko kolegi ale troche przy nim grzebie;) Paweł_W ha, bo to taka zmyła jest:p dekle chromowane załozyliśmy bo fajnie wygladają a z przodu ma chromowaną atrape której tez nie powinno być, wersja ME a tak BTW to widze, że trafiłem na miłośnika i znawce tematu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Się gra, się ma:) Zapraszam na nasze spotkania klubowe, ale co i jak to napiszena priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 To jak juz mamy kilku znawców to się zapytam Jaki preparat jest najlepszy do zmywania farby? Robię polerke w TTR i skrobanie odpada :wink: Tylko dekle będą na lusterko a kartery tylko obrane z farby. Mam jakiś zmywacz do powłok lakierniczych w takiej butelce brązowej 2 lata przeterminowany :mrgreen: i lakieru na silniku nihuhu za to jakieś spraye zjada az milo i teraz nie wiem czy kupic cos podobnego tylko nowego czy zupełnie inny środek. A teraz o samej polerce Jeden dekiel: ścierny grubasek około 250 potem wyrównanie trochę delikatniejszym a potem wodny 350 500 800 1200 1500 potem pasta szara i na koniec biała potem wosk w sumie idzie się przejrzeć ale to nie to Zastanawiam się czy filc poprawi efekt. Kartery są z Magnesium. wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maybach Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Film niezły, przepraszam żałosny!!! Pieniądze w błoto wydawac dla głupich zabaw!!!! A co do oldtaimerów to sa extra!!!!! Motoryzacją ineresuje się tez troche, ale nie tak jak Ty! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Szukaj do zmywania lakieru preparatu Scansol. Rozpuszcza lakier i można go potem zeskrobać byle szpachelką. Tyle że jest cholernie żrący, więc uważaj na ręcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A myślisz ze filcem zniweluje te mini ryski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.