Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam sobie cos. Na ten sezon kupic do polatania i spodobał mi sie ten model z linku

http://www.modelmotor.pl/samolot-electrifly-turbo-cirrus-gts-sr-22-ep-arf-129cm.html

Jest pewien mały problem w zeszłym sezonie kupiłem sobie model z laminatu dokladnie ten

http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2295,extra-330l-50-1430mm-arf-cmp060-cmpro

I wogóle nie chciał on latać był bardzo szybki łatwo sie przyciągał skończyło sie rozbiciem na kawałki modelu i dlatego mam uraza do laminatu

Czy jest sen wogle go kupować i co powiecie na temat firmy electrifly

Opublikowano

Jak uważasz, że taki model "nie chce" latać, to kup jakiegoś trenerka górnopłata na ten sezon :) 

Opublikowano

Zacznij od poczytania forum, znajdziesz tu bardzo dużo informacji i porad odnośnie tego, jaki model wybrać na początek.

Na jaki pocztątek !!!!!! Latam od 7 lat zacznij od poczytania moich tematów to sie dowiesz czy potrzebuje modelu na początek

Pytanie kierowałem w tym sensie czy to nie bedzie model typu firma cm pro ze ładnie wyglada a latać nie chce i od razu żelkot odpada

nad cirusem sie zastanawiam bo jest dość ciężki przy tej rozpiętości i obciążenie pow też nie jest za dobre. Mam juz dość pianek typu fun cub czy easy glider chce coś co bedzie przypomniac w jakiś stopniu orginał

Skraf

nie powiedziałem ze ten model nie chce latać pytam sie bo nigdy nie miałem styczności z electrifly a nie chce miec znowu czegoś typu cmpro

Jak uważasz, że taki model "nie chce" latać, to kup jakiegoś trenerka górnopłata na ten sezon :)

Opublikowano

7 lat latania ??? a pytania jak początkujący :P .

Chyba masz już jakieś pojęcie,ukierunkowanie na konkretne modele,sam wiesz co Cię najbardziej kręci w modelarstwie..

Wszystko co nie ma w nazwie cmpro powinno latać przyzwoicie ;),zresztą użycie wyrazu laminat w przypadku tych modeli to mocna przesada  (tak,tak wiem są zadowoleni użytkownicy modeli tej firmy..)

Opublikowano

Nie ma sie co oszukiwać cm pro jest do ładnego wyglądania a o mocowaniach podwozia to nie wspominam bo jest niczym ze sklejki z szkrzynki po pomidorach z tesco a ten ,, laminat " to jest do d.....y

Nigdy nie miałem styczności z electrifly dlatego nie wiem nic na temat jakości wykonania ich modeli i właściwości lotnych dlatego pytam co myślicie o cirrusie

Możes mi ktoś cos o tym electrifly cos powiedzieć bo nie chce sie znów wrobić jak w cmpro :D

Zeby nie było ze ja początkujący jestem

post-12886-0-65344300-1401306045_thumb.jpg

post-12886-0-30624100-1401306072_thumb.jpg

post-12886-0-02840400-1401306093_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.