Władek50 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Jako, że jestem mowy i przed chwilą zarejestrowany, chciałem powitać polską brać modelarską. Przejdę do sedna. Szukam pomocy w budowie, a raczej w zaplanowaniu prostego w wykonaniu śmigła wiatraka holenderskiego. Raczej ma to być ozdobą, a nie elementem roboczym. Coś takie jak na zdjęciu. Link poniżej. http://www.kerrygems.com/blennervillewindmill/pics/pic.jpg Chodzi o to by miało elegancji wygląd miły dla oka. Może w internecie istnieją jakieś plany (mile widziane). Jakich materiałów użyć w celu uzyskania odpowiedniej sztywności itp. Dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 No chyba MarekX jesat tutaj ekspertem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ma być normalnych rozmiarów ma się rozumieć :devil: (żarcik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Władek50 Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 To fakt, nie dopisałem że długość jednego płata to 1 m, czyli średnica 2 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.