hubert_tata Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zapowiadało się pięknie Spotkanie z samego rana z Pawłem (alchemique), niezła pogoda i planowana godzinka lotów. Przygotowane do lotu modele: Super Sportster, Funtana, Mosquito. Pierwszy problem - zapomniałem kabinki do Mosquito. Za chwilę okazało się, że to drobiazg. W wyniku nieuwagi w głupi sposób straciłem orientację w powietrzu i nie dałem rady wyprowadzić Oldskula :evil: Zaraz po centralnym przywaleniu nosem w ziemię: Straty niezbyt duże, ale już nie poleciał Potem była nieprzewidziana kraksa Funtany Pawła (niestety już przy starcie ): No i ostatni leciał Mosquito, wylądował niezbyt ładnie, ale cało. Paweł robił filmy, może coś wstawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jakieś fatalne to zakończenie tego roku :roll: U Was straty, jak po walce z przeważajacymi siłami npla. U mnie "kaszana" komputerowa. Oby tylko na takich stratach sie skończyło... Wierzę jednak mocno, że z tymi uszkodzeniami szybko sobie poradzicie i z wiosna będa te ładne modeliki wychyniać wszechstronne harce po niebiesiech... Nosy wiec do góry i wszystkiego dobrego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Wierzę jednak mocno, że z tymi uszkodzeniami szybko sobie poradzicie i z wiosna będa te ładne modeliki wychyniać wszechstronne harce po niebiesiech... Nosy wiec do góry i wszystkiego dobrego! Dzięki Marku za wsparcie, ja jestem przyzwyczajony do rozbijania modeli i nie będę czekał do wiosny z naprawą, tym bardziej z kończeniem kraks w tym roku Zaraz jadę latać czymś innym - wszystko może się zdarzyć Gorzej z Pawłem, wyglądał na trochę podłamanego. Paweł, nic się nie martw, Madman Tomka to dopiero miał kraksy i odbudowy :shock: Naprawisz Funtanę i będzie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Moj Madman to sie powinien nazywac POCIESZYCIL , albo FENIX . Ilez on juz razy byl w stanie wydawalo by sie calkowitej detrukcji. Zreszta teraz te lezy w pol przelamany. Ale jak patrze na wasze kraksy to co to za kraksy ,toche zadrapan i kilka listewek do poskladania. Z Bartkiem to bysmy juz za 15minut wszystko oprowadzili do stanu lotnego :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Humor juz mi wrocil! - przespalem sie troche i zamowilem nowy kadlub! Bedzie za jakies 2-3 tygodnie. Bylem troche zly sam na siebie bo po przyjezdzie na lotnisko strasznie sie na latanie nastawilem, jak juz dorawlem model w swoje rece to juz nie czekalem z tym aby sie pod wiatr ustawic i startowalem z wiatrem. Co bylo jeszcze wiekszym bledem - nie na pelnym gazie. I wtedy przepadl. Przynajmniej taka jest moja wersja wydarzen ;] Nie wiem jaka jest Twoja Hubercie ? ;> Hubert jeszcze nie pokazal zdjec brzucha swojego modelu bo tak to wyglada calkiem dobrze. Gorzej jak sie na mocowanie skrzydel popatrzy:] Zdjecie zwlok: Jak mi sie zaladuja kolejne to wrzuce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A co ze starymkadlubem ,bo jak go niechcesz to ja go chetnie bym wzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jesli chcesz to moge wyslac - dla mnie zaden problem. U mnie i tak by lezal nieuzywany bo do klejenia sie nie garne za bardzo a tak przynajmniej ktos z niego zrobi pozytek (przynajmniej taka mam nadzieje:)) Myslalem zeby go na czesci zostawic ale skoro ktos sie zglasza - to dlaczego niby nie! Dogadamy na privie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zostaw go u Huberta to sobie odbiore (jesli to mozliwe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 ...nie czekalem z tym aby sie pod wiatr ustawic i startowalem z wiatrem. Co bylo jeszcze wiekszym bledem - nie na pelnym gazie. I wtedy przepadl. Przynajmniej taka jest moja wersja wydarzen ;] Nie wiem jaka jest Twoja Hubercie ? ;> Też tak mi się wydaje, za mała prędkość jak na start z wiatrem. Myslałem, że kołujesz i nawet nie zdążyłem sięgnąć po aparat. Kilka sekund i po locie. Hubert jeszcze nie pokazal zdjec brzucha swojego modelu bo tak to wyglada calkiem dobrze. Gorzej jak sie na mocowanie skrzydel popatrzy:] Tak to wygląda z drugiej strony: Pękniete skrzydła z bliska (naprawdę dobry stan - na zdjęciu to kurz, miejscami powycierany palcami ) Uszkodzenia przodu kadłuba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Filmikow jak na razie nie bedzie bo nie mam jeszcze kabla od kamery do kompa - jak tylko takowy nabyje to od razu wrzucam. Zarejestrowane zostaly: 1)Kraksa Oldskula! 2)Lot Mosquito! Kraksy Funtany nie ma nagranej, zreszta lot a raczej kolowanie bylo bardzo krotkie i nic ciekawego do pokaznia nie bylo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Paweł ale mysle że teraz raz na forever zapamiiętasz zę tartuje i laduje się pod wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Teraz to juz tak Szkoda ze takim kosztem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 kolega mój mawia : /Kto nie ma w głowie,ten ma w .....portfelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Eeee nie przesadzaj... Costam w glowie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 A ja też chyba coś w głowie mam bo wczoraj nowy portfel kupiłem i coś tam wrzuciłem Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Troche pozno , ale lepiej pozno niz wcale :] Innych nie bedzie, bo krakska supersportstera sie zle zgrrala a kraksy funtany wcale nie bylo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Faktycznie to trochę trwało, nawet zapomniałem o tym wątku Jak napisałeś na PW, że zrobiłeś film zastanawiałem się gdzie go wstawić :crazy: Ale dzięki, to bardzo dobre miejsce i tytuł wątku 8) Na filmie widać, jak łatwo było o kolejną kraksę :!: Mosquito nie ma sterowanego kółka ogonowego i zaraz po starcie było trochę nieciekawie :twisted: PS Moje modele sprawne, a jak Funtana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Funtana - czekalem na czesci jakies 3 miesiace (Polowa marca) bo z usa nie przysylali wiec sie troche wkurzeylem i zrezygnowalem... Ale ostatnio zamowilem ponownie jak te filmiki ogladalem bo stwierdzilem ze to swietny latac :] Wiec pewnie znowu poleci kiedys ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.