arkozi Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Mam tego Wingmana, do gier typu World of Warplanes i symulatorów jak Condor nadaje się znakomicie. Przepustnica na suwaku, kierunek "obrotowy" w drągu, do tego kupa przycisków. Jedyny minus to to, że jest dość sporych gabarytów i żeby latać komfortowo używając guzików trzeba by zrobić sobie jakąś podpórkę pod przedramię. Tak czy tak myślę, że spełnią swoje zadanie. Mi jednak przeszły ciarki jak wyobraziłem sobie lot takim 3 metrowym trenerkiem z małymi wychyleniami za pomocą HOTASa zaproponowanym przez Krzyśka. To już było by coś Niemniej Patryk dawaj dalej, bardzo ciekawy pomysł, mam nadzieję zobaczyć film ze sterowania modelem Twoim urządzeniem A zastanawiałeś się już jaki pierwszy model oblatasz za pomocą tego "symulatora"? Bo to chyba też dość ważna kwestia. Hellcat raczej długo by nie pożył nie mając wprawy w tego typu zabawkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 A zastanawiałeś się już jaki pierwszy model oblatasz za pomocą tego "symulatora"? Bo to chyba też dość ważna kwestia. Hellcat raczej długo by nie pożył nie mając wprawy w tego typu zabawkach Hellcat jest bardzo odważnym i wytrzymałym samolocikiem więc spokojnie da rade Najpierw podłączę 2 joysticki pod komputer (Aerofly Pro Deluxe) jeszcze przed przeróbką i zobaczę co się z czym je Mi jednak przeszły ciarki jak wyobraziłem sobie lot takim 3 metrowym trenerkiem z małymi wychyleniami za pomocą HOTASa zaproponowanym przez Krzyśka. To już było by coś Wszystko w swoim czasie, jak mi się spodoba to kto wie czy w wakacje nie powstanie taki trenerek Jedyny minus to to, że jest dość sporych gabarytów Słyszałem że to bardzo wytrzymały joystick i gabaryt mu w tym pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Przyszły joysticki Obydwa takie same Dziś późnym wieczorem rozbiorę jeden i zobaczę jego budowę Oba działają na PC, ale nie mogę podłączyć 2 na raz pod symulator :/ Trzeba by je zdublować, ale nie wiem czy jest sens, spróbuję. Ładnie się centrują i nie ma bardzo luzu na drążkach, ale minimalny jest. Rok produkcji to zdaje się 2001 r. Ładnie się trzymają do tej pory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Rozebrałem 1 joystick i żeby włożyć te potencjometry od aparatury będzie trochę zabawy... ale da się Problem jedynie w tym, że mam jedną aparaturę na której obecnie latam i nie mam innej aby wyjąć z niej to co mi potrzebne. Ma ktoś z was jakąś aparaturę na sprzedaż, razem z odbiornikiem działającą sprawną ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 z tego co pamiętam, w tych joyach jest chyba potencjometr liniowy 110kOm nie wiem natomiast jakie się stosuje w aparaturach RC, jeśli także 110kOm to wystarczy 'podlutować' się z kablami z radia RC pod potencjometry Joya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 W joysticku są potencjometry z trzema wyjściami, ale podłączone są tylko 2 przewody do każdego. W apce natomiast są po 3 przewody podłączone, jeszcze prześledzę temat wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Już w latach 70tych budowano takie symulatory do modeli RC jako stanowiska do nauki pilotażu prawdziwych maszyn. Łap zdjęcia z książki "Budowa i pilotaż radiomodeli" J. Wojciechowskiego. Może przyda Ci się jakbyś jednak chciał zbudować takie większe stanowisko Zdjęcia dość słabej jakości, jak będziesz chciał to zrobię dokładniejsze. Najlepsze, że wszystkie stery podłączone są do drążków aparatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 To krzesło ma zapewne gdzieś plany. Ed Henry je zrobił. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1403316 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Kto by pomyślał, że takie stanowiska robiły za symulator prawdziwych samolotów Wrzucam fotki rozebranego joysticka, budowa stoi z powodu braku dawcy części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi