leonarl Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam Chcialem sie zapytac kolegow,moze ktos bedzie wiedzial,comoze powodowac takie stuki,chrupanie w mobiusie https://www.youtube.com/watch?v=jakUWRiXOr0 https://www.youtube.com/watch?v=Xj4K_sE2aEM Nie jest to wiatr ,bo zakleilem juz tasma mikrofon od zewntarz,soczewka sie nie rusza z zewnatrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Coś Ci ewidentnie lata w środku, być może pakiet się odkleił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Pisalem do naszego kolegi z Chin i odpisal ze moze to byc wiatr ale odpisalem ze mikrofon jest zaklejony oraz dodalem drugi filmik,zobaczymy co odpisze,chodzi mi tylko o to czy bede mogl otworzyc mobiusa. Tylko dziwne jest to ze podczas ruszania, nie slychac zeby cos tam w srodku stukalo,chyba ze sam mikrofon jest luzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie jest. W środku wygląda tak Mikrofon to jest to srebrne koło wtyczki lipola. Jedyne co może latać to moduł z soczewką lub pakiet. Lub cała płytka jeśli nie jest przykręcona. Pakiet jest przyklejony na taśmę dwustronną. Pewnie się odkleił. Zobacz czy jest różnica jeśli machasz kamerą góra-dół i przód -tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Pzy takim ruszaniu,jednak slychac w srodku takie leciutki stukanie,czyli cos jest luzne No wlasnie jak ruszam przod tyl to to slychac Mozna ta plombe odkleic,zeby jej nie zniszczyc ? na cieplo moze,bo widze ze to jest taka ktora sie kruszy REC_0008.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Wszystko sprawdzone,guziki usztywnione,bateria jak i soczewka nie lata,a podczas nagrania dalej to samo,mysle ze cos moze byc z mikrofonem,mam taki w domu to wymienie i zobacze czy problem pozostal Nie wiem jakim cudem,ale po wymianie na inny mikrofon wszystkie stuki zniknely Jednak to nie mikrofon,tylko guziki na plycie glownej lataly,troche podociskalem i teraz jest ok. Dzieki Robert za foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 A miałem jeszcze Ci napisać o tych guzikach. Czytałem tez o tym, że lata mechanizm wewnątrz guzika. Co do mikrofonu, to zauważyłeś może różnicę w jakości dźwięku po wymianie mikrofonu? Rozglądam się za rozwiązaniem "co by tu zrobić, żeby mikrofon był bardziej czuły" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Wiesz co ,mialem identyczny jesli chodzi o wymiary,tak ze nie wydaje mi sie zeby byla roznica,a byl to mikrofon z zestawu glosnomowiacego HTC car v100 No dokladnie o ten mechanizm guzikow chodzi ,troszke scisnolem i juz nie lata,tak mysle ze to jednak te guziki byly winne, a szczegolnie ten ze znaczkiem kamerki,bo jest on najblizej mikrofonu. Ja bym pomyslal o takim rozwiazaniu http://allegro.pl/oryginalny-nowy-mikrofon-htc-8s-a620e-wp8s-i4293596258.html typowo do telefonu tylko nie wiem czy te montowane w telefonach sa bardziej czule,bo jednak do takiego mikrofonu mowi sie z bliska,choc na glosnomowiacym tez dzialaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Z bliska mobiusowy mikrofon dobrze zbiera. Tylko jak samolot odleci już na 30 m to nic nie słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonarl Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Bo kamerke montuje sie na modelu a nie na glowie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi