cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 będzie to mój drugi copter dla którego właściwie zdecydowałem się spróbować i zobaczyć o co chodzi w tym całym szale na coptery pierwszym był quadro zbudowany w oparciu o tanioche z HK teraz przyszła pora na zbudowanie coś samemu z racji tego iż jestem kompletnie zielony bazować będę na czymś takim: Hunter V-tail rozmiar 450 Silniki 28mm 1500kv śmigła 8" regulatory 20A bateria 2200mAh materiały: sosna 10x10, sklejka 2,5mm, laminat szklany, śrubki m3 o ile mocowania silników i nóżki udało mi się wyciąć u znajomego z resztą trzeba będzie sobie poradzić samemu : tak to mniej więcej wygląda cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 wiercimy malujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Ciekaw jestem co Ci z tego wyjdzie Jeżeli można prosić to kosztorys na bieżąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jaki planujesz FC? Jestem głównie ciekaw, jak ten V-Tail wpłynie na długość lotu, gdyż na chłopski rozum część ciągu będzie się wzajemnie znosić na tym ustawieniu silników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 zapomniałem o tym napisać płytka sterująca to kk2.1.5 przeszczep będzie z tego: czas lotu wynosił jakieś 6 minut na pakiecie 2200 3s co będzie z tym się zobaczy koszty są minimalne 2 listwy sosnowe i kawałek sklejki najwięcej kosztował laminat 15pln a cięcie miałem gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Maciej nie gadaj że przez noc zbudowałeś coptera. Strasznie pokraczny ale fajny bo inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Przez to że silniki są pod skosem to ciągną więcej prądu aby utrzymać coptera w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Maciej nie gadaj że przez noc zbudowałeś coptera. Strasznie pokraczny ale fajny bo inny. w sumie tego kolorowego 3 dni bo malowany był 3 razy zwykły można zrobić nie śpiesząc się w 4 godziny czas lotu nie uległ zmianie względem zwykłego X-a inność była głównym założeniem i się udało i do tego jeszcze całkiem nieźle lata w weekend może będzie czas na nakręcenie jakiegoś filmu z minusów pojawił się problem z reglami na ogonie pierwszym pomysłem było umieszczenie ich między nóżkami jeden obok drugiego czysto i estetycznie ale pojawił się problem zakłóceń jeden silnik się zatrzymywał nie wiadomo dlaczego najwidoczniej wzajemne towarzystwo im nie służy i trzeba było je zamontować z dystansem i problem ustał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Chyba odstawię samoloty na miejsce tych quadro, hexa, octo i innych copterów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 filmu jak na razie brak ale są copter dostał led-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jak to lata w porównaniu do klasycznego? Czytałem iż jest dużo zwrotniejszy, prawie jak tri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi