Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiedz tylko tyle że model Ci z ręki nie wyrwie, musi być bardzo mocny wyrzut bo silnik nie ma siły ale ma ogromną prędkość zaśmigłową w czasie lotu dopiero.

Opublikowano

Przy szybkim silniku startuje z ręki spokojnie. Bez szaleństw z wyrzutem no chyba ze silnik slaby. Tylko lubi sie obrócić na skrzydło (na ktore to zależy w która stronę silnik sie kręci)

Jak czujesz sie pewnie z modelami to bierz silnik na 4slub wiecej. Jak jeszcze szybko nie lataleś to 3s

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

co do życia modelu - no cóż na lata raczej nie posłuży, ale ja mam DogFightera (drugi sezon) AXI 2814/10 (1640 KV) 3S 2700 - śmigło 8x6 APC 1550g ciągu na hamowni, obrotów nie mierzyłem - 185 km/h na GPS Voltron. Mierzyłem wcześniej tego GPS-a w aucie przy 100 km/h pokazywał ok. 96 km/h.

Załóż dobre mocne serwa (tylko metalowe tryby) i co najmniej podklej taśmą stery. Dzwignie sterów zmatuj papierem ściernym i dopiero wklej a najlepiej przewierć na wylot i złap 2 mikro śrubkami z nakrętką  z podkładką (od góry) np. pleksi na wylot przez skrzydło. Wtedy nic się nie wyrwie. Przy mocnym setupie 5-6S lotki całe do wzmocnienia lub wymiany np. konstrukcję balsowo węglową.

Powodzenia z FunJetem. Też mam w planach ale na AXi, o którym pisałem wyżej.

Są zapaleńcy, którzy ładaują do tego mikroturbiny Colibri i jakoś nie kretują co chwilę.

Tu masz ekonomiczny (chiński) osprzęt i trochę materiałów. Nie mogę podesłać bezpośredniego linka. Wchodzisz w REPORTAGE i FUNJET ULTRA MPX:

http://www.dauch.fr/

Edytowane przez M.Ch.
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

co do życia modelu - no cóż na lata raczej nie posłuży, ale ja mam DogFightera (drugi sezon) AXI 2814/10 (1640 KV) 3S 2700 - śmigło 8x6 APC 1550g ciągu na hamowni, obrotów nie mierzyłem - 185 km/h na GPS Voltron. Mierzyłem wcześniej tego GPS-a w aucie przy 100 km/h pokazywał ok. 96 km/h.

Załóż dobre mocne serwa (tylko metalowe tryby) i co najmniej podklej taśmą stery. Dzwignie sterów zmatuj papierem ściernym i dopiero wklej a najlepiej przewierć na wylot i złap 2 mikro śrubkami z nakrętką  z podkładką (od góry) np. pleksi na wylot przez skrzydło. Wtedy nic się nie wyrwie. Przy mocnym setupie 5-6S lotki całe do wzmocnienia lub wymiany np. konstrukcję balsowo węglową.

Powodzenia z FunJetem. Też mam w planach ale na AXi, o którym pisałem wyżej.

Są zapaleńcy, którzy ładaują do tego mikroturbiny Colibri i jakoś nie kretują co chwilę.

Tu masz ekonomiczny (chiński) osprzęt i trochę materiałów. Nie mogę podesłać bezpośredniego linka. Wchodzisz w REPORTAGE i FUNJET ULTRA MPX:

http://www.dauch.fr/

A ja tylko o silniku chciałem :)

żartuje wielkie dzieki za wszystkie informacje  przydadzą sie

Kumpel latał na 6s i śmiglo 5x5 powiem tylko tyle pocisk

regiel 60 oczywiście

pozdrawiam

Marcin

Edytowane przez Marcin S
Opublikowano

A ja tylko o silniku chciałem :)

żartuje wielkie dzieki za wszystkie informacje  przydadzą sie

Kumpel latał na 6s i śmiglo 5x5 powiem tylko tyle pocisk

regiel 60 oczywiście

pozdrawiam

Marcin

Regiel 60? na 6S i śmigle 5,5 APC ? A w jakim silniku, bo generalnie nawet ten AXI z niecałym 3000 KV na 3S może max być obciążony 55 A.

Opublikowano

Regulator blue series 50A. Przy takim lataniu największym ograniczeniem jest wydajność pakietów, moje 4s 1800mah 25-35C nie dają rady i mocno puchną.

Opublikowano

Regulator blue series 50A. Przy takim lataniu największym ograniczeniem jest wydajność pakietów, moje 4s 1800mah 25-35C nie dają rady i mocno puchną.

Jaki był tak mniej więcej wzrost prędkości w porównaniu do setupu fabrycznego (choćby procentowo na oko) ? Aktualne wyposażenie jest takie do "spokojnego" latania, w ogóle ten model nie chce zbyt szybko latać a próbowałem wiele razy z wiatrem na pełnym gazie pikować, nie zachwyciło mnie to. Nowe wyposażenie to większa waga, być może to go rozpędzi troszkę bardziej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Minimum 200kmh

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak tam temat?

Przy okazji - nie zapomnij wyważyć śmigła.

Dla ciekawości:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.