PiotrekWLKP Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Cześć!! Dzisiaj udało mi się zakupić po promocyjnej cenie Miracle:) Jest to model w całości wykonany z EPP przeznaczony do nauki i treningu akrobacji Model kupilem tak jak nowy czyli do złożenia Po kilku godzinach pracy jest taki efekt jak na zdjęciahc. Rozpiętość - 900mm Długość - 920mm Waga - ok. 560g RC: Serwa Hs-55 3szt. Akku - KoKam 2000mAh 3s1P Regulator - TP 30A Odbiornik - Rex7 Silnik - Steamer okolo 600g ciagu 14A smiglo 8x4 Wystarczy wstawic silnik, akku i można latać Planowany oblot na jutro ( jeśli będzie pogoda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Wystarczy wstawic silnik, akku i można latać Planowany oblot na jutro ( jeśli będzie pogoda) Marzycieli nie brakuje(akku naładowane) Dlaczego "Szkodnik "jeszcze nie zamontował silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam Instruktora Akku naładowane silnik już te z jest tam gdzie go brakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jak na tak "kiepski" material to rewalacyjny model !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 ciekaw jestm czy ten wykłon silnika w prawo to nie za duży jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Bardzo ciekawy modelik. Jaka jest waga calego zestawu - ja tez zastanawialem sie nad czyms z epp a dokladniej nad Super Zoomem ale stwierdzilem ze latajace szmaty to nie jest dobra rzecz do nauki latania a doskonala zabawka juz po opanowaniu podstaw akrobacji. Zrob jakies fotki z oblotu i napisz jak to lata - a noz kiedys ktos sie na taki zestaw skusi. Nie rozumiem tylko po co te balsowe zawiasy lotek - po to jes epp zeby sie wyginalo a tak przy najblizszym kontakcie z Matka Ziemia bedziesz mial je polamane... Udanego oblotu zycze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 A ja porosze o dokladne info o silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jakos dziwnie masz te popychacze do lotek zamocowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jakos dziwnie masz te popychacze do lotek zamocowane akurat dobrze ma popychacze schodza sie prawie 90st wzgledem siebie. wtedy aby miec jednakowe wychylenia lotek dajesz taki orczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nie chcodzi mi o orczyk tylko o zamocowanie popychaczy do orczyka i do lotek. Ja te zatrzaski ktore trzymaja popychacz montuje przy serwie a nie przy sterze. O to mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 A co to za róznica ?? Kwestia gustu itp. Ja osobiście też je stosuje na sterach. bo dźwignie mam zawsze widoczne , serwo nie koni8ecznie a regulacje łatwo wykonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Cześć!! Tak więc: 1- To czy wykłon silnika jest dobry to się zobaczy w locie 2- alchemique - napisałeś : Nie rozumiem tylko po co te balsowe zawiasy lotek .. a widzisz gdzieś tam balse ?? 3- elektron - chyba 18 zwojów 0,6 trójkąt 36mm średnica stojana 16 magnesów 5x5x2 acg stojan 12 zebów to chyba wszystko 4- alchemique popychacze do lotek są dobrze zamontowane :0 nz "Z" przy orczyku serwa, na dzwigienkach od lotek mam zamontowaną regulacje Dzisiaj nie uda mi się oblatać tego modelu ... wiejej jak nie wiem co może jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 A rzeczywiscie balsy nie ma - jakos zle patrzylem... ;] Co do tych nieszczesnych popychaczy to ja zawsze daje regulacje przy serwie i stad moje zdziwienie bo po raz pierwszy z czyms takim sie spotykam. Pewnie nie robi to roznicy a tylko inaczej wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Pewnie nie robi to roznicy a tylko inaczej wyglada. Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Elektron jeżeli interesuję Cię dokładne dane silnika to pogadaj z gospodarzem strony http://www.modelarstwo.strefa.pl/index.htm "Szkodniki" muszą porządnie robić swoje modele ponieważ jeszcze mnie trochę szanują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Instruktorze latamy Jutro ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Tylko" żaby" lecące z nieba mi przeszkodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 zdradźcie troche tego szyfru ?? SZKODNIKI - ................. ŻABY - .................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 :D ja jestem szkodnikiem a zaby to chyba deszcz albo snieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 No i stało się Model poleciał muszę przyznać ,że jestem bardzo zadowolony z tego modelu Pomimo sporego wiatru model lata bezproblemowo 3/5 gazu pionowo do gory bardzo sporadycznie latalem na plnym gazie wlasciwie to tylko do startow i do jakiejs mocniejszej warjacji Ogolnie dzisiaj wykonalem 3 loty z czego dwa za domem i jeden w Kaliszu z Darkiem i Tomkiem mam kilka filmow ale nie wiem jak je zamiesic :roll: Wiecej fotek nie mam ale jesli tylko dowiem sie jak zamiescic to je dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.