ZIELONYBOMBEL Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam serdecznie !!!! Stary Jasiek najpierw chce Wam pokazać co popełnił !!! :devil: :devil: Oto mój pierwszy po 40 latach ( ale kolejny szybowiec ) E.G. Zdjęcie może duże, ale inaczej nie umie !! Teraz pokaże jak go będe oglądał z dołu. ( Pomyślałem, żeby różnił się od dołu ) :devil: Może przesadziłem, wybaczcie ..... :lol2: :oops: trochę fantazji na starośc...!!!! :oops: :oops: Wszyscy którym się podoba proszę o brawa i gratulacje Ci którzy uważają że wyszło monidło odbieram głos, zabraniam krytyki i nasmiewania się z dziecinniejących starszych panów !!!!! A teraz pytanie z którym pędze do Was !! ..??? :shock: Kiedyś widziałem, że ktoś przysłał linka z pływającym E.G. Ponieważ nie zapisałem, może ktoś z Was ma i mi podesle. Byłbym bardzo wdzięczny !! Pozdrawiam :* Stary Jasiek !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Bardzo ładne malowanie tylko boje się czy na tle zachmurzonego nieba nie stracisz go z oczu. Dyć to niezły kamuflaż. Tutaj filmik jak wygląda próba staru EG z wody http://pl.youtube.com/watch?v=D0trzthp9GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 To jest piękne... W porównaniu do zwykłego białego z czarnymi/niebieskimi napisami EG i MPX to to jest cudne Pływający styropian, ale to chyba trzeba będzie za laminować, co bardzo obciąży go. ewentualnie pokryć balsą/sklejką od dołu0. Ale też obciąży, a samo bez lakieru i ta nasiąknie jak styropian :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 malowanie jest rzeczywiście ładne, ale jak mówi Leda_g, na tle nieba jeśli sie troche odleci to modelu nie widać, szczególnie na czystym, błękitnym niebie... wtedy tylko obok kogoś o dobrym wzroku co by mówił jak leci proponowałbym namalować tam chociaż jakieś dwa czarne pasy, na pewno wyjdzie to na dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Chciałem powiedzieć to samo z pasami czarnymi. Lub czerwone. I na skrzydłach końcach dać jakiś inny kolor odróżniający się by wiedzieć gdzie są skrzydła i nie przy ryć w ziemię z daleka. Oszpeci trochę może tą bujną fantazje, ale przyda się w locie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONYBOMBEL Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dzięki za informacje !! Nie wiem jak będzie się miał do tego kolor czerwony, :oops: ale chyba końcówki skrzydeł dostaną czerwień,..... gdyby się miał mój kochany E.G. zapodziać !! :twisted: Natomiast jak chodzi o tego pływającego E.G. to był filmik chba z MAZYR....i pięknie startował i lądował E.G. na wodzie. Może ktoś zapisał ten filmik !! Czekam z niecierpliwością Pozdrawiam !!Jasiak !! A twojego filmu Mirku nie mogę odtworzyć, nie mogę sobie poradzić z ta strona !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=7pa4aUP3LMs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONYBOMBEL Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dzięki Marcinie !!! :* :* :* Skąd wiedziałeś, że Jasiowi właśnie o to chodziło!!! Teraz mogę iść spokojnie spać i zastanawiać się nad nową wersją EG. :mrgreen: Może znajdę gdzieś wymiary i kształt takich pływaków i........do roboty !!! Jeszcze raz wielkie dzięki !! :wink: Stary Jasiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Nie wiem jak będzie się miał do tego kolor czerwony, :oops: ale chyba końcówki skrzydeł dostaną czerwień,..... gdyby się miał mój kochany E.G. zapodziać !! :twisted: Jaki kolor by to nie był i tak patrząc na model będziesz widział jedynie ciemny kształt na tle nieba no bynajmniej ja latam na takich wysokościach w końcu to szybowiec a nie akrobat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Można by na końcówkach namalować czerwone/pomarańczowe słońce z promieniami odchodzącymi od niego. Powinno pasować :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oldeusz Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Jasiek.... a moze bys ty poprostu wyszedl na pole i po tych 40 latach w koncu polecial.... A nie topil to cudo odrazu w stawie z kaczkami ..... Ok zeby ci bylo lzej to powiem ze moj pierwszy E.G. poszedl w powietrze po niecalych 40 latach a treme mialem taka ze zapomnialem ustawic rewersy tam gdzie trzeba min. na wysokosci... :oops: Reszty chyba nie musze opowiadac.... dodam tylko ze trawa na szczescie byla wysoka i gesta... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.