bart07 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Poszukaj informacji o suszeniu elektroniki. Jeżeli nie została zabrudzona z ziemi, a tylko została zalana deszczówką, to nic się stać nie powinno. Jeżeli model (elektronika) leżał w kałuży to musisz zafundować mu kąpiel myjącą przed suszeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a tylko została zalana deszczówką, to nic się stać nie powinno Miałem taki przypadek i regulator po zdjęciu termokurcza i blaszki aluminiowej (radiatora) został porządnie wysuszony suszarką i nie podłączany przez kilka dni a potem znów wysuszony i po podłączeniu silnik głupiał, na innym reglu wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Pszenica to zboże a nie żyto. Kukurydza owszem, też jest zbożem a nie żytem. Pszenica to też żyto, tak samo jak kukurydza http://www.naogrodowej.pl/artykul,Czy_wiesz__jakie_to_zboze_,185?PHPSESSID=7a29roi5muoba27vb4vcfr5jp5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 został porządnie wysuszony suszarką No właśnie. Lepiej suszy się w lodówce. W lodówce wilgotność jest znikoma. Wkładasz układ do lodówki, potem ogrzewasz do temperatury pokojowej szczelnie zamknięty w torebce foliowej. I tak wiele razy. Ogrzewasz zapakowany, chłodzisz rozpakowany. Pomysł z fotografii - usunięcie wilgoci z obiektywu typu zoom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Zwracam honor pomyliłem zboża z żytem xd Lepiej suszy się w lodówce. W lodówce wilgotność jest znikoma. Rada na przyszłość, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Nie stosowałem co prawda, ale podobno najlepiej zanurzyć w czystym spirytusie i wysuszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Panowie, do czyszczenia sa specjalne preparaty, najbardziej popularny jest izopropanol i seria aerozoli Kontakt... w połączeniu ze szczotecdo zębów działa cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Koledzy tu się dwoili i troili żeby Ci pomóc a Ty nawet nie raczyłeś kilka zdań napisać jak to się stało, że go znalazłeś po godzinie od napisania posta, że pewnie już go nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Bo to było tak. Quad uciekł to kolega wziął telefon i napisał post żeby w trakcie poszukiwań się nie nudzić. W między czasie przyszedł sąsiad a że podeptał mu pszenicę żyto czy inną kukurydze zwane zbożami musiał jakoś wynagrodzić. Wyjął flaszkę wypili i jak rzucał za siebie pustą butelkę usłyszał dźwięk jakby odbiła się od czegoś węglowego. Podchodzi patrzy a to quad leży. Z tej radości wyjął drugą flaszkę i pewnie z sąsiadem są zajęci teraz. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 niezła historyjka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a ja napiszę z doświadczenia, że rewelacyjnie działa dorzucenie do woreczka foliowego ryżu... takiego niegotowanego oczywiście 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolty Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 prgaz ja jak wypralem telefon to wsadzilem z ryzem ( surowym ) do pudeleczka z wieczkiem i do chlodnego miejsca po kilku dniach zlozylem i dziala do dzis. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek1 Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 O dziwo wszystko działa bez problemu miałem wielkie szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi