janegab Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 Dzisiaj otrzymałem humorystyczny prezent od kolegi,który zajmuje się "zbieractwem" z wystawki rozności z Niemiec . Modelik nieuzywany stanowil jakiś exponat w sklepie zadnych śladow montowania serw itp. Sa bowdeny dziurki pod serwa -uszkodzony jest kierunek prawdopodobnie w czasie wystawki.. Wszystko zamontuje spróbuje polatać... . -..
janegab Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Opublikowano 12 Lipca 2014 Dzisiaj dorobiłem wysokośc i głebokość . Jutro serwa i gdzieś oblot..
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 Janek nie stać cię na jakieś cywilizowane narzędzia Z tą kosą przy balsie wyglądasz jak "Kuba rozpruwacz". Ładny modelik mam nadzieję że pośpiech nie będzie oznaczał tandety w twoim wykonaniu i bardzo liczę na to że zrobisz to ładnie i starannie dając dobry przykład młodzieży 1
Qzyn Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 Hej, Widzę, że nie tylko ja jestem amatorem "antyków" W zeszłym roku wyciągnąłem z piwnicznych czeluści Robbe Varta Fly i Robbe Skyflex po chyba 15 latach nieużywania. Nawet dałem już radę oryginalne silniki szczotkowe zajeździć i niestety nie są już w oryginale Latają całkiem nieźle no i jak to mówią dzisiaj już takich nie robią............. Trzeba się było tylko do braku lotek przyzwyczaić w szybowcu, lotnia lata sama. Wrażenia jednak całkiem inne niż w Bixlerze . powodzenia z UHU JD 1
janegab Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Opublikowano 13 Lipca 2014 Nasze szybowczyki to .."BLIZNIAKI"..dzisiaj model gotów do lotu..bawiłem sie do zabicia czasu. Jedno mnie martwi ,ze kadłub graupnerka..kruchutki jak skorupka jajka-musial by na wystawie i słonce zrobilo swoje..zdziwiony jestem po wywazeniu...sporo weszlo olowiu...ale zabawa na całego Janek nie stać cię na jakieś cywilizowane narzędzia Z tą kosą przy balsie wyglądasz jak "Kuba rozpruwacz". Ładny modelik mam nadzieję że pośpiech nie będzie oznaczał tandety w twoim wykonaniu i bardzo liczę na to że zrobisz to ładnie i starannie dając dobry przykład młodzieży Królu już miałem taką epę do roboty ,ze nie chciało mi sie zamawiac balsy wyheblowałem i dzisiaj "NAJLEPSZY SZYBOWIEC NA ŚWICE" gotów do lotu po wywazeniu itp... Zabytkowy model to prahistoryczne narzedzia / potem kierunek był obszmyrglowany na "glanc papiurze"...wszystko jest w klasie . Mozna by go okleic pod kolor folią ale...tam jutro poprawie sie i OKLEJĘ ! . Oblot Mechelinki... szkoda bo exponat nadawał by sie na prezent urodzinowy dla Kierownika hi..haa.. Aha...dorobiłem "bagnet"..fi 4mm letko ugiety...jak tu takim czymsiś latać..? Chyba na oparach
zedi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Witam, ja tak samo znalazłem Vartę Fly na wystawce ale w Danii Była w stanie idealnym tylko ten kadłub z ABS - delikatny i pożółkły... Kadłub już po malowaniu, części zamówione - silnik bezszczotkowy + nowa elektronika. 600 gram ważył oryginalny akumulator + silnik więc aktualnie to trzeba dociążać mocno przód. W sumie to od niego zaczynam przygodę z RC - ale przed pierwszym jego lotem szlifuję ostro na symulatorze W razie potrzeby mam oryginalny plan i dokumentację do Varty Fly
rc_spy Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Miłośnicy staroci Nic tak nie wciąga jak sprawdzenie się czy "dam radę toto ulotnić".Mi się kiedyś trafił taki przywieziony dwupłat Swordfish - półmakieta samolotu z II wojny z silnikiem kompletnie zblokowanym - rycyna skleiła silnik. Ale po odpowiedniej ilości pracy dało się normalnie przywrócić go do życia. Sam model jednak nadal czeka na czas by go podremontować i ulotnić, zwłaszcza że napędy w ogonie wszystko na linkach więc najpierw wymiana jakby korozja miała gdzieś coś ruszyć, a potem można startować.
BRoman Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 Wpadła mi "pewna" strona na ekran. Tam określają takie leciwe"modele" jako Mature .Ciekawe ale nie porywające...
Rekomendowane odpowiedzi