adi-000 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 jakiej firmy odbiorniki będą pracować z optic 6. chce kupić drugi odbiornik -za tanie pieniądze , ale nie chce czegoś co nie będzie współpracowało z aparaturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Ale to raczej nie w samych "innych " odbiornikach problem leży. Ja używam zarówno z kompletu HDF....coś tam jak i JETI REX 7 oraz i tu masz odpowiedź - E_sky 6 kanałowy. Ten ostatni siedział w elektrykach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 jakiej firmy odbiorniki będą pracować z optic 6. Obojętne jakiej firmy...Odbiornik musi być na to samo pasmo oraz mieć właściwy dla niego kwarc, na taki sam kanał jak masz w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 podobno w modulacji PCM potrzebny jest odbiornik tej samej firmy co nadajnik, czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Tak, bo każda firma ma swój system PCM. Tu nie było mowy o PCM więc moja wypowiedź dotyczyła oczywiście PPM. Powinienem był to wyraźnie zaznaczyć :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 witajcie mam problem, Optic chce działać tylko z Electronem... Ani z E-sky ani z odbiornikiem Pelikana ze Sky lady nawet nie drgnie... kwarce hiteca, w apce modulacja PPM ustawione, powinno działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Grzechu , kwarc odbiorczy odpowiedniego producenta i zadziała z każdym PPM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Czyli jak macie kilka odbiorników różnych firm to do każdego kwarc inny? Paranoja... Nadajnik e-sky miał tą zaletę, że działał z innymi odbiornikami na jednych kwarcach :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Czyli jak macie kilka odbiorników różnych firm to do każdego kwarc inny? Paranoja... Niekoniecznie. Trzeba mieć markowe kwarce które zadziałają. Ja mam Optica z kwarcem Sanwy a odbiorniki mam sanwy, hiteca, dynama i inne chińczyki i wszystkie bez problemów pracują na kwarcach jeti i sanwa. Znajomy ma mx-12 i lata bez problemu na kwarcach Hiteca, inny znajomy ma dynamy i lata na kwarcach jeti. Z tego co wiem to z wymieniany przez ciebie E-sky wymaga swoich kwarcy. ktoś chyba kiedyś o tym pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Kwarce mam Hiteca Odbiornik który siedzi w Skylady (pelikana) też nie reaguje... to teraz nie wiem czy nie lepiej sprzedać ten odbiornik e-sky, dołożyć do innego zamiast kupować kwarc e-sky :roll: Tego Pelikana też mi szkoda, bo fajny, malutki A sprawdzał ktoś czy odbiorniki GWS i Corona (z UH) działają z hitecowskimi kwarcami? Corona synteza eliminuje ten problem, ale są też bez syntezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ja do odbiornika E-Sky kupiłem kwarc E-sky i odbiornik współpracował z Graupnerem MC-14 bez żadnego problemu.Poprostu trzeba kupić do niego odpowiedni kwarc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Grzechu, w Electronie masz kwarc na podwójną przemianę. Dwa pozostałe odbiorniki to pojedyncza przemiana, więc z tym kwarcem nie będą działały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Pocieszające jest to, że sam na to wpadłem wcześniej, Sławek świadkiem :mrgreen: Czyli zakupię kwarc e-sky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 do corony podchodzą małe kwarce ale tanie są wersje z syntezą i takie lepiej wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.