czaja18 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam W końcu nadszedł czas na zmiane aparatury. W obecnej brakuje mi przedewszystkim heli. O moich typach sporo czytałem i to moje wnioski: Optik - fajny sprzęcik za przyzwoitą kase na + wymienne moduły a - nieczytelny wyświetlacz Eclipse - cena również fajna, tak jak w poprzedniku wymienne moduły, podobno też nieciekawy wyświetlacz ale za to 7 kanałów. Spektrum dx6i - nowość praktycznie niedostępny u nas a jak już to za straszne pieniądze więc tylko import. To interesuje mnie najbardziej. Odbiorniki drogie ale myśle że dość szybko potanieją. Dlaczego nie wymieniłem mx-12? -brak syntezy a tylko z nią chce. Prosze o wypowiedzi przedewszystkim posiadaczy wyżej wymienionych aparatur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witaj Moje zdanie juz znasz--poszukaj na forum Z opticiem mialem problem jak latalem Heli klasy 450 , potezne zaklocenia , spadal po 20 metrach Tu masz linka http://pl.youtube.com/watch?v=D8O6LDj6ezY Zmienilem odbiornik na QPCM i model na R30 i wszystko smiga , zadnych problemow i aby tak dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A którą byś wybrał na moim miejscu? Różnica w cenie między eclipse a optic to 30zł eclipse jest jednak lepszy - przynajmniej z opisu. Ale najbardziej męczy mnie dalej spektrum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 30zł :shock: Gdzie takie ceny można znaleźć? a nie 300zł? Kompletny optic z odbiornikiem 4serwami ładowarką i reszta galanterii to ok. 650zł a eclipse z takim wyposażeniem to ok. 900zł, jak ja kupowałem nadajnik to takie ceny wśród nich były. A dx6i, w Polsce nie widziałem... To jest ta lepsza wersja DX6I? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 30zł Gdzie takie ceny można znaleźć? Różnica w cenie między eclipse a optic to 30zł To jest ta lepsza wersja DX6I? Tak w standardzie DSM2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Eqlipse jest dość niewygodna .przynajmniej dla mnie, zawsze jak wziąłem to do ręki to którys z pstryczków musiał się SAM przełaczyc Nie wymieniłeś Mx 12 no to pomysl o Cocpicie SX lub Mx16 te mają syntezę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Widac ,że latałes pod wysokim napiecie tzn druty Hitecowi wiele nie trzeba ma dosyc słaby sygnał który łatwo przykryc (zagłuszyc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Widac ,że latałes pod wysokim napiecie tzn druty Hitecowi wiele nie trzeba ma dosyc słaby sygnał który łatwo przykryc (zagłuszyc) Niestety , to nie jest ta przyczyna--druty wysokiego napiecia Latalem w innych miejscach i bylo to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Zdecydowanie GRAUPNER, a już MC -19 sobie sam dodaj albo jesli lubisz "jeże" tocoź z MX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin172 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ja mam od kilku dni cockpita sx i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Tylko cena cały czas rośnie a na wydanie mam 600zł. Z dozbieraniem też problem bo od początku przyszłego tygodnia będe bez nadajnika EDIT: Jak to jest z tymi modułami spectra? Poczytałem o nich i podobno dosyć ładnie sieją po kanałach. To prawda? Jak sie nazywa mixer hamulców w którym klapy idą w dół a lotki w góre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Marcin(Motyl) przecież wiesz doskonale że jedynie słuszą jest aparatura firmy MPX :devil: W ten sposób mozna zacząć dyskusję o wyzszosci ..... pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Hitec eclipse był dla mnie dość sztywną aparaturą. Tak jak pisze instruktor ma dużo przełączników i to czasami daje się we znaki. Dodatkowo wszystko masz już sztywno przypisane i trzeba ręką ganiać po całej aparaturze by coś przełączyć. Pozatym rozważył bym coś lepszego. Coś co ma już te 7 lub więcej kanałów. Teraz latam na mx16s i naprawdę bardzo fajne radio. To co mi się podoba to możliwość przypisywania dowolnie przełączników jaki i kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 JR/Graupner MX-16s lub MPX Cocpit to zdecydowanie najlepszy wybór jeśli chodzi o aparatury z przedziału 600-1000zł. Sprzęt Hieca to jednak nie ta półka i do MPX-a czy JR-a mu baaaardzo daleko. Miałem Flasha 5sx, Optica, MX-12 i MX-16s i zdecydowanie te 2 ostatnie polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Gdyby mx-12 miała synteze byłbym już pewny. Ale patrząc na opinie modułu spektra to nie wiem czy warto się pchac w hiteca z nim. Na sam nadajnik mx-16s musiałbym naszykować minimum 750zł a to sporo. 709zł cocpit sx więc przy różnicy 40zł nie ma co go brać bo mx-16 wydaje się być sporo lepszy. A czy w mx-16s kanały zmienia się z poziomu menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Kanały w sensie częstotliwość pracy? Jeśli tak to z menu nic nie trzeba kręcić śrubkami. Ja bym uzbierał troszku tej kasy bo naprawdę warto a i radio kupuje się tak by jednak troszkę posłużyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 No na dzisiaj mam 500zł i brak nadajnika więc jest problem. A przez świeta mógłbym latac :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Decyzja podjęta po świętach będzie u mnie mx-16s 8) To chyba najlepszy wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Decyzja podjęta po świętach będzie u mnie mx-16s 8) To chyba najlepszy wybór Zalezy za ile:) Ale mysle , ze aparatura jest OK Dx7 mozna nabyc za 330$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.