Pitstrel Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Zwracam się do doświadczonych kolegów z prośbą o udzielenie mi odpowiedzi na pytanie: czy możliwe jest podłączenie zasilania odbiornika i serw z jednego źródła zasilania, a regulatora z silnikiem do drugiego źródła zasilania. Jeśli tak to jat to wszystko podłączyć. Chcę wykluczyć sytuację gdy wlocie silnik pobierze mi cały prąd z pakietu lub gdy sfajczy się regulator (wówczas pierwszy pakiet zasili mi odbiornik z serwami). Czy da się to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Tak, zewnętrzny BEC(nawet z osobnym pakietem) i wyciągnięcie czerwonego przewodu z wtyczki sygnałowej regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Tak, odcinasz w kablu do regulatora przewód plusowy (czerwony), w to miejsce podlutowujesz (po stronie odbiornika) przewód plusowy z pakietu dodatkowego. Pakiet dodatkowy musi mieć napięcie w granicach wymaganych przez odbiornik i serwa, bo po drodze nie ma już żadnego regulatora napięcia. W tym samym kablu do czarnego przewodu dolutowujesz minus pakietu dodatkowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Czy można bardziej łopatologicznie. Pod jaki kanał mam podłączyć 1 pakiet zasilający odbiornik i sewa? Gdzie podłączyć 2 pakiet zasilający regulator i sinik ( z kanału 3 chcę sterować obrotami silnika) . W przypadku zaniku zasilania z 2 pakietu lub uszkodzenia regulatora , pakiet 1 ma zasilać odbiornik i serwa. Zrozumiałem, że pakiet 2 ma zasilać silnik i serwa, a jachcę by zasilał tyklo silnik z regulatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam. Kiedys mieszkałem w Płocku, ale uciekłem na wieś 14 km od centrum miasta. Dotychczas latałem spalinami do 4 kg, ale jest to zbyt uciążliwe dla sąsiadów. Mam zamiar przesiąść sie na motoszybowce, a dokładnie na AWS 28 2,5 m z silnikiem Redox 1200/1100 - 1200 gr. ciągu. Czy wg. kolegi ten silnik wyniesie mi tego szybowca. Jeśli to możliwe to prodsze o przesłanie mi na adres: parasolo@poczta.onet.pl swojego nr tel. bym mół konsultować się na bieżąco z kolega w spr. technicznych .pozdrawiam Krzysztof Kowalski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi