marekpiper Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Mam sporo doswiadczenia z modelami spalinowymi. Napędy elektryczne są dla mnie problemem. Posiadam trenerka ponad 2kg, silniczek j/w i tu problem, jaki regler? Czy wystarczy Roxxy 40/50, czy szukać czegoś mocniejszego. Wolałbym właściwie większy, tak na przyszłość. Czy będzie grało jeśli zainstaluje np. Hacker Master 70, albo tańszy Duci 70. pozdrawiam; marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Zdecydowanie 70 A , tylko po co Panu tak mocny silniik do trenerka 2 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekpiper Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Dziękuje za podpowiedz, jesli zaś o trenerka chodzi to się rąbnołem, bo waży ok. 2500g; a ja zawsze byłem zwolennikiem nadmiaru mocy. Udało mi się dość tanio kupić ten silniczek. Mam jeszcze jedno pytanie: czy jest jakieś przysłowiowe dziesięć przykazań jesli chodzi o zabawe z reglerami ,co by nie zrobić samozapłonu? Słyszałem ,że lubią sie smażyć ?!! Pozdrawiam; marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaper Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Dwa istotne pytania - silnik 40L ale A (ok. 350 gram) czy B (ok.150 gram). Dodatkowe - ilo-zwojowy. Jeśli to A40 ??L to na pewno regulator 70 amper jest rozsądnym minimum Jeśli B40 ??L to mniejszy byłby OK, ale z kolei to za słaby silnik do tego modelu. Wskazówki dotyczące silników z serii A znajdziesz u producenta tutaj: http://www.hackermotor.com/images/Catalog08/Hacker-2008-WEB%2012+13.pdf Pozdrawiam, Kaper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekpiper Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Faktycznie zapomniałem o drobiazgu A40/12L 350g Pozdro;marek :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekpiper Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 No i klamka zapadła. Do trenerka zamówiłem axi 2826/10 i dwa śmigiełka 11x5,5 i 12x6. Z pakietem 4s chyba zagra? Niestety okazyjnie zakupiony Hacker A40-12 trafi do magazynu, chyba,że wstawie na e-bay Pozdrawiam i życzę Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkiejnocy; marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Z pakietem 4S mocy powinno być wystarczająco . Warto poeksperymentować ze śmigłami . śmiało można założyć o 1 cal więcej niż podaje producent . pewnie 13/6,5 też silnik pociągnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.