Dj. Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Widac, ze sloty puste - odpalił rakiety Wydawałomi się ze sloty to zupełnie coś innego niz punkty podwieszeń... Może mi się wydawało... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 jeju, nazwy mi się pomyliły niech będą pkt podwieszeń - dzięki za sprostowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Uzbrojenie jest mocowane do pylonów 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 jak jest przy lądowaniu, przecież śmigłą nie masz składaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jakoś tak w tym modelu, jak i poprzednim, przy lądowaniu śmigło potrafiło się ustawić pod odpowiednim kątem. Poza tym mam je na propsaverze. Podejrzewam, że to przez elastyczność GWS która pozwala na ustawienie się śmigła przed lądowaniem. Oczywiście mógłbym ''celować'' tak, żeby hamulec ustawiał śmigło poziomo, ale nigdy jeszcze nie było mi to potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Film : http://pl.youtube.com/watch?v=fNqFh4-SaC0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Byłem se dziś w Nastiku i tak oglądam, oglądam i co widzę -FunJet- I też mnie tak naszło (choć liczyłem na TwinJeta), no ale lepszy rydz niż TwinJet. teraz mam dwa problemy - jak wymalować - czy zrobić sterowanie ciągiem silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Maniak Polecam na początek przybadać się do modelu a potem kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 W moim FunJet 'cie Też myślałem o sterowanym wektorze ciągu. Model jednak bez tego lata tak dobrze, że jakoś nie mam motywacji. Ja u siebie mam śmigło mocowane na stałej piaście (APC 7x6) i jeszcze nigdy go nie złamałem podczas lądowania. Zawsze ustawiam go poziomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na 7x6 musisz mieć komfort ze startem. Ja mojego Funjeta ledwo wyrzucam, cudem wyciągam nad ziemią i dopiero zaczyna się zabawa w rozpędzanie potworka Pozwole wrzucic tutaj sobie do tematu najbardziej aktualny film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Tomek podoba mi się ten twój czerwony Jet. Coś mi się wydaję że już wiem jak pomaluje, jako że z moim wzrokiem coś nie "tego" to muszę zrobić ostre kolory i chyba skopiuję górę malowania od Marcina a dół od Tomka z małymi modyfikacjami A z przeróbką na sterowanie ciągiem - byłoby fajnie (może tylko góra-dół) Coś mi się wydaje że jak teraz niezrobie to już pewnie nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Proponuję akryle w spray'u Motip jakies neonowe/fluorescencyjne - bedzie dobrze widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No to dla zachęty powiem, że też mam FunJeta ale ze sterowanym wektorem ciągu. Słowami nie da się opisać tego co model wyrabia w powietrzu :rotfl: Może uda się za jakiś czas nagrać film, wtedy sami ocenicie. W każdym razie zdecydowanie polecam, zabawa fantastyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Marcin a propo prędkości fajny filmik http://pl.youtube.com/watch?v=46nxgGaGj94 Prawie 285km/h - nieźle (wyposażenie też niezłe) - może by tak rekordy bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ja Ci powiem, że na razie wlatuję się w mojego Funjet II Nie wiem czy chcę bić dalsze rekordy - to co jest, jest wystarczające. Model lata szybko, wygląda ładnie i starczy. Ja jakoś preferuję bardziej ''normalne'' latanie - FJ jest tylko odskocznią. Np Fun Fly to bym chyba najchetniej sprzedał bo się jego możliwości marnują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na 7x6 musisz mieć komfort ze startem Ze startem nie jest źle, ale właśnie podczas niego połamałem dwa śmigła, a i zdarzyło się zgięcie osi silnika. To było głównie z poprzednim napędem, który był za słaby. Teraz z silnikiem "zbigowym" jest ok. Co do malowania, to wzorowałem się na Red Arrows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.