Kuba.j Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie można nabyć turbiny i skąd Macie skorupy czy je kupujecie czy sami składacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kuba, jeżeli Twój podany wiek jest prawdziwy to poczeeeeekaj. Opisz nam swoją przygodę z modelarstwem , latałeś już ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Turbiny kupujemy w JETPOL ( jetpol.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 To droga sprawa, dla orientacji zobacz kilka linków z polskimi ofertami. Silniki np tutaj: http://jetpol.home.pl/produkty/silniki-gtm A "skorupy" np tutaj: http://www.funducted.pl/pl/c/Odrzutowce-naped-turboodrzutowy/93 Do tego potrzeba porządny osprzęt modelarski - taki z wyższej półki. Czasami koledzy sprzedają swoje mniej lub bardziej gotowe modele: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/47285-s-eurosport-carf/ http://pfmrc.eu/index.php?/topic/47280-streningowy-model-z-nap%C4%99dem-odrzutowym-rookie-carf/ http://pfmrc.eu/index.php?/topic/47279-streningowy-model-z-nap%C4%99dem-odrzutowym-navy-cat/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ta skorupa za 8700 zł fajna ale świnkę trzeba będzie raczej rozbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kuba powiedz jeszcze mamie i tacie zeby sprzedali poloneza to moze starczy na bańkę JET A1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kuba powiedz jeszcze mamie i tacie zeby sprzedali poloneza to moze starczy na bańkę JET A1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 czy je kupujecie czy sami składacie Można złożyć samemu. Trzeba tylko wybrać plany lub samemu narysować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No i lepiej wykupić stosowne ubezpieczenie OC:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Y/F-22 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Wiecie co, żal mi Was po prostu (niektórych tutaj piszących). Dowalacie się o wiek - phi, co chwile widzę, jak dorośli pytają tutaj o bzdury których można się spodziewać właśnie po niedoświadczonym młodziaku. Już nieraz widziałem młodszych ode mnie (12-14 lat) którzy mieli taki talent w ręku, że ich modele (redukcyjne lub po prostu rc) powodowały u mnie kompleksy. Kolega kulturalnie pyta o miejsce zakupu i o sposób, nie mówi, że tata dał mu na mikołaja 50 zł i ma ochotę polatać odrzutowcem (tylko takim wiecie, dobre 200 km/h i żeby miał zasięg przynajmniej ze 100 metrów). Może ma bogatych rodziców i nieodkryty talent do modelarstwa, nie musi się nikomu spowiadać lecz kultura wymaga aby jednak każdemu pomóc niezależnie od zadanego pytania. Pełno na forum osób które zaczynały od właśnie takich banalnych pytań a teraz są doświadczonymi modelarzami, póki co nie widać aby kolega porywał się na jet'y w najbliższym czasie więc dobrze byłoby ochłonąć a nie bawić się w spowiadanie "a ile już latasz cwaniaku bo wiesz, że to tylko dla klasy master super vip premium ?" 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francuz Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 moze chodzi o modele z turbiną edf ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No własnie nie wiadomo o co do końca chodzi niemniej jednak linki prowadzą do cen które zaczynają się od 3500 zł a i jest za 22000 zł , nie twierdze że chłopak biedny ale chyba nie oto do końca chodziło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 BO TEN JUŻ MU SIĘ ZNUDZIŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba.j Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Latałem helikopterami (t-38 i t-55 obecnie t-55) i jeżdżę małym buggy. I pytam się na dłuższą metę, a jety bardzo mi się podobają. chodzilo o spalinowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Jak widać mieliśmy rację, chłopak nie ma pojęcia o lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ojej po prostu wzruszające, i Ty i ja byliśmy ciemniakami, wszyscy byliśmy ciemniakami. I nie masz prawa komuś zabraniać zadawania pytań nawet jeśli jest totalnym amatorem. Kuba popatrz na filmy, przewertuj linki i sklepy. Jety są śliczne lecz drogie, można taniej lecz już nie tak cudownie, trenerki EDF elektryczne też dają sporo funu. Dużo jeszcze przed Tobą, polataj na symulatorze podpinanym pod USB do komputera (joystick w formie aparatury np. firmy E_Sky), tam można robić co dusza zapragnie a zabawy też trochę jest szczególnie jeśli ktoś nigdy nie latał czymś poważniejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ojej po prostu wzruszające, i Ty i ja byliśmy ciemniakami, wszyscy byliśmy ciemniakami Nie zgadzam się z tym... ja dalej jestem ciemny :D Przecież ja mu nie zabraniam, ba nawet pragnę mu pomóc ale co ja mogę zrobić jak dzieli nas kilkaset kilometrów :/ Kuba, zacznijmy od tego jakimi dysponujesz funduszami, dalej będziemy myśleć o pierwszej aparaturze, pierwszym modelu. Musisz napisać też czy mieszkasz w centrum Krakowa czy na obrzeżach, masz jakieś lotnisko betonowe/ trawiaste w pobliżu ? Znasz jakiś modelarzy w okolicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ojej po prostu wzruszające, i Ty i ja byliśmy ciemniakami, wszyscy byliśmy ciemniakami. I nie masz prawa komuś zabraniać zadawania pytań nawet jeśli jest totalnym amatorem. Kuba popatrz na filmy, przewertuj linki i sklepy. Jety są śliczne lecz drogie, można taniej lecz już nie tak cudownie, trenerki EDF elektryczne też dają sporo funu. Dużo jeszcze przed Tobą, polataj na symulatorze podpinanym pod USB do komputera (joystick w formie aparatury np. firmy E_Sky), tam można robić co dusza zapragnie a zabawy też trochę jest szczególnie jeśli ktoś nigdy nie latał czymś poważniejszym. Nie ma czegoś takiego jak trenerki edf Edf to jest edf a trenerk to trenerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 sporo funu. Co to ? bo ja już chyba całkiem ciemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dużo zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi