Marcinmb Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam Mam male pytanko...czy taki silnik ( http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2106 )wystarczy do napedznaai tego helika?Z gory bardzo dziekuje za odp i pozdrawiam,Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Z tego co wiem to do śmigłowców stosuje się silniki wysoko-obrotowe, np. dedykowany przez E-sky'a silinik do HB King2 / Belt ma 3800 KV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 polecam ten zestaw sam na nim latam http://www.rc711.com/shop/product_info.php?currency=PLN&products_id=364 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoszko Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 A ja zadam pytanie podstawowe: Jaki to Honey Bee? (CP2, czy King2?) Jest to ważne, gdyż CP2 ma zintegrowany odbiornik z żyrem i regulatorem a jak wiadomo CP2 ma silnik szczotkowy i trzeba kombinować z elektroniką. Inaczej sprawa wygląda z King2. Tutaj śmiało ładuj silnik E-Sky 3800 (zębatka 11T) i regler 25A. Ja mam taki napęd w Airwolfie i sobie doskonale radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Generalnie silnik w HB King2 jest do niczego i nie ma co brać przykładu. Polecam 3faza z odpowiednim ryglem i będzie ok. U mnie po pierwszym locie silnik "wyzionął ducha" i ostał mi się tylko filmik z oblotu, natomiast sam model musiał przejść pod tym kątem tuningowanie małe, nowy silnik, regulator, ako, serwa : ) to na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.