tomdraug Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Koledzy, czytam i próbuję to sobie ustawić, niestety bez powodzenia Zrobiłem sobie fazę lotu Landing i chciałbym, żeby lotki poszły w górę (phase trim ail +10%) a SW w dół (phase trim ele -5%) Niestety, nic się nie dzieje przy przełączaniu fazy lotu na Landing. Co jeszcze muszę zrobić - free mixer z silnikiem? Pozdrawiam, Tomek
Marcin K. Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Mam mx 16 ale komputer ten sam. Wrzuciłem faze lotu na landing, wchodzę w phase trimi ustawiam twoje wartości i mi pracuje. Plusem jak dla mnie jest to że jest spowolniony ruch serwa. Może masz luzy na serwo-popychacz-dźwignia że nie ma ruchu steru? Spróbuj dać większe wartości. I pamiętaj że musisz przełącznik kliknąć
tomdraug Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dzięki za pomoc - czyli dobrze kombinuję - walczę dalej Na servo display się pokazuje !! Czyli mechanika a nie programowanie !! 1
Marcin K. Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 No ale wartości w phase trim ustawiaj przy landing a nie na normal No program masz działający więc pozostaje mechanika:)
tomdraug Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Heh nie wiem Chyba coś nabroiłem z przełącznikiem
Rekomendowane odpowiedzi