tomdraug Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Koledzy, czytam i próbuję to sobie ustawić, niestety bez powodzenia Zrobiłem sobie fazę lotu Landing i chciałbym, żeby lotki poszły w górę (phase trim ail +10%) a SW w dół (phase trim ele -5%) Niestety, nic się nie dzieje przy przełączaniu fazy lotu na Landing. Co jeszcze muszę zrobić - free mixer z silnikiem? Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Mam mx 16 ale komputer ten sam. Wrzuciłem faze lotu na landing, wchodzę w phase trimi ustawiam twoje wartości i mi pracuje. Plusem jak dla mnie jest to że jest spowolniony ruch serwa. Może masz luzy na serwo-popychacz-dźwignia że nie ma ruchu steru? Spróbuj dać większe wartości. I pamiętaj że musisz przełącznik kliknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dzięki za pomoc - czyli dobrze kombinuję - walczę dalej Na servo display się pokazuje !! Czyli mechanika a nie programowanie !! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 No ale wartości w phase trim ustawiaj przy landing a nie na normal No program masz działający więc pozostaje mechanika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Działa dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 I co było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdraug Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Heh nie wiem Chyba coś nabroiłem z przełącznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi