Diakon Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Szkoda mi było kasy na nową ładowarkę do lipoli, a taką mi trzeba mieć, więc zrobiłem sobie sam. Schemat pochodzi ze strony: http://www.zajic.cz/nablion/nablion.htm W sumie nic nadzwyczajnego, koszt tego wynalazku w moim wypadku to niecałe 10zł. A wygląda se to tak, nie przestraszcie się :oops: : Płytka miedziana trawiona chlorkiem żelaza, kupić musiałem tranzystory, LEDa, potencjometr i ten malutki kondensator. Jeszcze tego nie odpalałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ej wiesz co teraz to nawet myśle że te ładowarki nie są takie drogie :mrgreen: :mrgreen: hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ale wiem przynajmniej, co mam pod maską (której nie ma ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 hm po czesku to raczej sobie nie poczytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Hmm prąd ładowania do 1A nawet fajnie lepsza od tych firmowych e-sky co niby mają dawać o.7A a moja była dawała 0.4A max ( i niby mają mieć balancer a pakiet mi sie rozjeżdżał ). Jak po testujesz czekam na relację z działania ładowarki bardzo tania alternatywa jeśli chodzi o ładowanie ogniw do tego jeszcze dobudować balancerek i zestaw jak znalazł za małą kase. Pozdrawiam. P.S popraw niektóre luty bo mam wrażenie że coś się może zaraz odczepić a nie wiadomo jak sie wtedy ładowarka zachowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Koledzy przekonacię się że im "tańsza"ładowarka tym pakiety "droższe" tzn szybciej zajeżdzone. Jeden z moich kolegów zakupił ładowarkę Constelation Ripmaxa( 520zł )i nie załuje ani jednej wydanej na ten cel złotówki.Latamy dośc dużo i żaden jego pakiet nie próbuje nawet się rozjeżdzać.Oczywiscie nie używa balansera. Na samoróbkę może sobie pozwolic człowiek który ma za sobaniezłe zaplecze (elektroniczne ) i odpowiednią wiedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jeszcze kilka rzeczy do małej poprawki... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 ciekawy projekt ;d Mysle, ze w koncu jak dojdzie do ulotnienia mojego rwd, to bede musia zbudowac taką :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.