adamisku Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam. Zawsze moje posty dotyczą się prośby o pomoc w jakimś względzie. Tym razem postanowiłem napisać coś co może uprościć "wyprawę" na latanie. Otóż niedawno zauważyłem na jednym z portali aukcyjnych (nie napiszę jakim żeby nie było, że reklama) aukcję pokrowców do aparatur. Postanowiłem zgłębić temat i zacząłem konwersację ze sprzedającym przez gg. I czego się dowiedziałem: - popyt - duży - zainteresowanie - jeszcze większe Niestety sprzedający dopiero uczy się szyć "pod" modelarzy i stwierdził, że ma pewne problemy. Pierwszym z nich jest wystająca antena nadajnika. Drugim są drążki, które w żaden sposób nie można zabezpieczyć. Trzecim to, że jedni modelarze chcą dużo kieszeni w pokrowcu a inni wręcz przeciwnie. I tak sobie pomyślałem, że może któryś z tych problemów uda mi się rozwiązać, W pierwszej kwestii dobrym sposobem według mnie byłoby wycięcie otworu w pokrowcu żeby zminimalizować wysokość pokrowca Z drugim problemem można poradzić sobie samemu - 2 kostki styropianu z dziurkami na drążki i wszystko siedzi ma miejscu (obrazek poniżej) Trzeci i czwarty jest w zasięgu sprzedającego bo postanowił produkować 2 modele "bez" i "z" kieszeniami. Dla mnie optymalnym wyjściem byłoby: pokrowiec z dziurką zabezpieczenie drągów na "mój" sposób (nie jest może wart nagrody Nobla - ale chyba jest OK) maksymalna liczba kieszeni aby zmieścić pakiety, ew. ładowarkę itd. Co Wy sądzicie na ten temat. Ja w zasadzie piszę i czekam na opinię jak podchodzą do takich wynalazków starsi modelarze bo ja dopiero zaczynam z tym zabawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Na moje oko to pomysł jest git! Antenę można wykręcić i schować ją do wąskiej kieszeni z boku radia. Wtedy nie trzeba robić dziury na wyprowadzenie anteny, czyli nie narażamy jej na uszkodzenie. Tylko pozostaje robić pokrowce: -z jedną kieszenią(podłużną na antenę) -kilka kieszeni(opcjonalnie jak kto chce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.