adamisku Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 Witam. Zawsze moje posty dotyczą się prośby o pomoc w jakimś względzie. Tym razem postanowiłem napisać coś co może uprościć "wyprawę" na latanie. Otóż niedawno zauważyłem na jednym z portali aukcyjnych (nie napiszę jakim żeby nie było, że reklama) aukcję pokrowców do aparatur. Postanowiłem zgłębić temat i zacząłem konwersację ze sprzedającym przez gg. I czego się dowiedziałem: - popyt - duży - zainteresowanie - jeszcze większe Niestety sprzedający dopiero uczy się szyć "pod" modelarzy i stwierdził, że ma pewne problemy. Pierwszym z nich jest wystająca antena nadajnika. Drugim są drążki, które w żaden sposób nie można zabezpieczyć. Trzecim to, że jedni modelarze chcą dużo kieszeni w pokrowcu a inni wręcz przeciwnie. I tak sobie pomyślałem, że może któryś z tych problemów uda mi się rozwiązać, W pierwszej kwestii dobrym sposobem według mnie byłoby wycięcie otworu w pokrowcu żeby zminimalizować wysokość pokrowca Z drugim problemem można poradzić sobie samemu - 2 kostki styropianu z dziurkami na drążki i wszystko siedzi ma miejscu (obrazek poniżej) Trzeci i czwarty jest w zasięgu sprzedającego bo postanowił produkować 2 modele "bez" i "z" kieszeniami. Dla mnie optymalnym wyjściem byłoby: pokrowiec z dziurką zabezpieczenie drągów na "mój" sposób (nie jest może wart nagrody Nobla - ale chyba jest OK) maksymalna liczba kieszeni aby zmieścić pakiety, ew. ładowarkę itd. Co Wy sądzicie na ten temat. Ja w zasadzie piszę i czekam na opinię jak podchodzą do takich wynalazków starsi modelarze bo ja dopiero zaczynam z tym zabawę.
Marcin K. Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 Na moje oko to pomysł jest git! Antenę można wykręcić i schować ją do wąskiej kieszeni z boku radia. Wtedy nie trzeba robić dziury na wyprowadzenie anteny, czyli nie narażamy jej na uszkodzenie. Tylko pozostaje robić pokrowce: -z jedną kieszenią(podłużną na antenę) -kilka kieszeni(opcjonalnie jak kto chce)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.