sp2jbs Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Witam. postaram przenieść moich wypocin tu do odpowiedniego działu ESA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 potrzebne zabawki coś ostrego, do podrapania, poklejenia ostre= skalpel, nóż z wymiennym ostrzem (introligatorski) podrapania= siatka do zacierania rączką budowlaną (zamiast papieru ściernego) 240 papier ścierny poklejenia= CA rzadki średni przyspieszacz do CA miarka= metrowa linia cienkopis, pomocniki= szpilki modelarskie taśma malarska odtłuszczacz= benzyna ekstrakcyjna Witam, potrzebne zabawki coś ostrego, do podrapania, poklejenia ostre= skalpel, nóż z wymiennym ostrzem (introligatorski)http://pfmrc.eu/uploads/monthly_09_2014/post-14202-0-62827500-1409641847_thumb.jpg podrapania= siatka do zacierania rączką budowlaną (zamiast papieru ściernego) 240 papier ścierny poklejenia= CA rzadki średni przyspieszacz do CA miarka= metrowa linia cienkopis,http://pfmrc.eu/uploads/monthly_09_2014/post-14202-0-29920700-1409642128_thumb.jpg pomocniki= szpilki modelarskie taśma malarska odtłuszczacz= benzyna ekstrakcyjnahttp://pfmrc.eu/uploads/monthly_09_2014/post-14202-0-89356400-1409641924_thumb.jpg Pozdrawiam popołudniu opiszę dalszą zabawę z budową Witam, pozdrawiam Irku M ziomala. Skorzystałem z Twojej podpowiedzi. Jestem tu nowicjuszem w pisaniu na tym Forum Pozdrawiam Witam, Inne zabawki potrzebne do dalszej zabawy to ramka do piłki włośnicowej ząbki układamy do spodu aby dociągnięcia cięły w dół nacisku ramki włośnicy ( laubzegi). Po odcięciu przodu gondoli silnika ja zastosowałem silniki i pomierzyłem ile potrzebują miejsca te silniki. Kształt mają przypominać oryginały jakie były zastosowane w samolocie 1939roku pokazywanym na wystawie samolotów w Paryżu odwrócone V Tak na podstawie fotek pokazałem mały zakres ulepszania gondoli silników. Pozdrawiam C.dn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Mam pytanie jak Wilk odnosi się do regulaminu ESA, bo przecież nie latał w wojnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Prototyp powstał jeszcze przed wojną a to już wystarczy aby model był dopuszczony do startów w zawodach ESA ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam. Stefan kolega odpowiedział na pytanie 1939 przeleciał do Paryża na wystawe. Jednym z pilotów oblatywaczy kapitan Szynicki z małej wioski Gubiny stacjonujący na lotnisku w Malborku inna wersja że samolot na wystawę został dostarczony koleją stary zawiadowca z stacji oddalonej o kilka kilometrów w Gardei opowiadał historie jak z mamą odwiedzałem te strony .Szukałem w latach 80tych na lotnisku Lisich Kątach na małym lotnisku niedaleko Grudziądza wspomnień mojej mamy o rodzinnych pokrewieństwach .Ja nie znalazłem opisu malunku co piszą to nie został do końca pomalowany samolot na pewno miał szachownice od spodu a powierzchnia miała gołe aluminium lub zielnie dodałem tu SP2jbs jest to znak osobisty zapisany w kol buku. To tyle z moim zamiłowaniem do tego samolotu. Pozdrawiamna lotnisku w Warszawie Chudoby,jak i w mieszkaniu. Do opisu budowy wracan powoli C,dn Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Witam, Gondole silników to zabawa fotki pokarzą jak uporałem z materiałem EPP, aby się nie kruszył lekko wzmocniłem 0,8mm sklejką a z opakowania po lekach wymościłem osłonki silników. Wybieram się na spotkanie Ligi Przyjaciół Polskiego Lotnictwa wieczorem opisze te siatki wentylacyjne regulatorów silnika spełniły na zawodach pokładaną w nim moją wizje. Cdn. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Widziałem Wilczka na żywo zdjęcia nie oddają rzeczywistości. Marianek naprawdę odwalił kawał świetnej roboty tylko pogratulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Witam, Postanowiłem opisać fotkami elektronikę a właściwie połączenia bez przedłużaczy zakupionych w sklepie. Waga mniejsza z nie wypnie się kostka!. Nazywam to” kurzą stopką”, zachowując kolejność[procedury] co ułatwia lutowanie miękkie.na przykładzie serwa to samo z regulatorem TU!ŁONCZYMY ŚRODEK naj praktyczniej Pomoce klamerka modelarska pinceta samozaciskowa Podgrzewam samoskurczkiśrodkiem płomienia nie okopcam pokazuje rozkład temperatury w płomieniu zapalniczkina zdjęciach widać małe kawałki odsłonionego przewodu tak 1-2mm ciepło grota lutownicy przy pobieleniu{cyna na przewodzie]podwinie izolacje samoistnie. Termo kurczki docisną zaizolują doskonale. Pozdrawiam Cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam. W modelach ESA w II-gej Wojnie latamy głównie bez kierunki ja w tym modelu zainstalowałem ruchomy kierunek. Sprawdziłem na innym modelu BF-190 i F7F pomagam kierunkiem przy zawracaniu w jednej płaszczyźnie otrzymuje bardzo zwrotny samolot. Ustawiłem dodatkowo ciąg silników ma to okazało się bardzo pomocne na zawodach lotnisku Bemowo, do lotu wystartowałem z jedną sprawną lotką sędziował mnie Jacek z Łodzi lot udany zaliczyłem tylko jedno cięcie. Wracając do budowy widać na zdjęciu. Serwo jednym sterze kierunki 3,7gr nie jest to korzystne przy wywarzaniu modelu. Stosunek co do Ś.Ć jest w przybliżeniu 1 do 7-miu. Dźwignie z beczkami to zabawa śrubki powinny być zabezpieczone klejem do gwintów lub CA. Ustawienie Serwa widać tam szpilkę pozwala ustawić w odpowiednim miejscu dźwignie lotki, oś dźwigni powinna znajdować na wycięciu zawiasu, jest to ułatwienie źle zamontowana dźwignia to tak samo jak zawias w dziwach źle obsadzonych. Cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi