Piotrek Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 Hej, mam taki problem: silnik os max 15 la po wejściu na maksymalne obroty chwilkę (3-4 sekundy w zależności od ustawienia małej iglicy) i gaśnie, jeśli nie odejmę gazu instalacja paliwowa jest w porządku, co może być problemem świeca A3 paliwo 19% rycyna z syntetykiem 1% nitro silnik już trochę przepracował, poprzednio nie miałem takich problemów. Proszę o pomoc.
meteor Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 odkręć z 2-3 ząbki na iglicy i powinno być ok
Viader Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 Albo masz jakiegoś paprocha w dyszy. Odkręć igłę i przedmuchaj
kris13 Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 jak długo pracował silnik na tej świecy?? moze też oprócz składu mieszanki bo gaśnie po paru sekundach dopiero problemem może być świeca, jeżeli jest nowa i wypalia dopiero kilka litrów paliwa asz prawdopodobnie gdzieś zanieczyszczenie w przewodzie plawiowym lub nawet dostał sie jakiś paprosz do iglicy odkręć iglicę prawie na maksa zassaj paliwo aż wpłynie do gaźnika w celu przeczyszczenie układu paliwowego i wtedy dokręć iglicę na poprzednie ustawienie.
Piotrek Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 Silnik gaśnie jedynie na maksymalnych obrotach, na pozostałych zakresach pracuje prawidłowo. Świeca przepaliła jakieś 4 litry paliwa. Jutro wg sugestii przeczyszczę gaźnik i przewody paliwowe.
Doman Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Tylko koniecznie wykręć iglice i przedmuchaj/przeczyść paliwem!
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 gaśnie bo może masz wężyk nie odprowadzony z tłumika do baku, ma być ciśnienie żeby paliwo swobodnie dochodziło na pełnych obr. jeśli podczas pracy silnika wzbogacasz mu mieszanke i kręci sie na pełnych to masz problem właśnie z ciśnieniem w baku, spróbuj wtedy wyczyścić tłumik tak mi sie wydaje pozdrawiam :mrgreen:
motyl Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 na moje jest za ubogo na wolnych i wysokich
SpinPoint Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 na moje jest za ubogo na wolnych i wysokich z braku ciśnienia tak sie dzieje, zgadzam sie ... paliwko ma dobre jak nie stare pozdr
123paszko123 Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 Miałem ten sam problem..Wystarczyła regulacja mieszanki na bogatszą (2 obroty)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.