Skocz do zawartości

15 la gaśnie na maksymalnych obrotach

Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam taki problem: silnik os max 15 la po wejściu na maksymalne obroty chwilkę (3-4 sekundy w zależności od ustawienia małej iglicy) i gaśnie, jeśli nie odejmę gazu instalacja paliwowa jest w porządku, co może być problemem

świeca A3

paliwo 19% rycyna z syntetykiem 1% nitro

silnik już trochę przepracował, poprzednio nie miałem takich problemów. Proszę o pomoc.

Opublikowano

jak długo pracował silnik na tej świecy?? moze też oprócz składu mieszanki bo gaśnie po paru sekundach dopiero problemem może być świeca, jeżeli jest nowa i wypalia dopiero kilka litrów paliwa asz prawdopodobnie gdzieś zanieczyszczenie w przewodzie plawiowym lub nawet dostał sie jakiś paprosz do iglicy

odkręć iglicę prawie na maksa zassaj paliwo aż wpłynie do gaźnika w celu przeczyszczenie układu paliwowego i wtedy dokręć iglicę na poprzednie ustawienie.

Opublikowano

Silnik gaśnie jedynie na maksymalnych obrotach, na pozostałych zakresach pracuje prawidłowo. Świeca przepaliła jakieś 4 litry paliwa. Jutro wg sugestii przeczyszczę gaźnik i przewody paliwowe.

Opublikowano

gaśnie bo może masz wężyk nie odprowadzony z tłumika do baku, ma być ciśnienie żeby paliwo swobodnie dochodziło na pełnych obr. jeśli podczas pracy silnika wzbogacasz mu mieszanke i kręci sie na pełnych to masz problem właśnie z ciśnieniem w baku, spróbuj wtedy wyczyścić tłumik :) tak mi sie wydaje :) pozdrawiam :mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.