Piotrek Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Hej, mam taki problem: silnik os max 15 la po wejściu na maksymalne obroty chwilkę (3-4 sekundy w zależności od ustawienia małej iglicy) i gaśnie, jeśli nie odejmę gazu instalacja paliwowa jest w porządku, co może być problemem świeca A3 paliwo 19% rycyna z syntetykiem 1% nitro silnik już trochę przepracował, poprzednio nie miałem takich problemów. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 ma za mało paliwa :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 mała regulacja i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Paliwa czy ogólnie mieszanki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 odkręć z 2-3 ząbki na iglicy i powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Albo masz jakiegoś paprocha w dyszy. Odkręć igłę i przedmuchaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 jak długo pracował silnik na tej świecy?? moze też oprócz składu mieszanki bo gaśnie po paru sekundach dopiero problemem może być świeca, jeżeli jest nowa i wypalia dopiero kilka litrów paliwa asz prawdopodobnie gdzieś zanieczyszczenie w przewodzie plawiowym lub nawet dostał sie jakiś paprosz do iglicy odkręć iglicę prawie na maksa zassaj paliwo aż wpłynie do gaźnika w celu przeczyszczenie układu paliwowego i wtedy dokręć iglicę na poprzednie ustawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Silnik gaśnie jedynie na maksymalnych obrotach, na pozostałych zakresach pracuje prawidłowo. Świeca przepaliła jakieś 4 litry paliwa. Jutro wg sugestii przeczyszczę gaźnik i przewody paliwowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Tylko koniecznie wykręć iglice i przedmuchaj/przeczyść paliwem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 gaśnie bo może masz wężyk nie odprowadzony z tłumika do baku, ma być ciśnienie żeby paliwo swobodnie dochodziło na pełnych obr. jeśli podczas pracy silnika wzbogacasz mu mieszanke i kręci sie na pełnych to masz problem właśnie z ciśnieniem w baku, spróbuj wtedy wyczyścić tłumik tak mi sie wydaje pozdrawiam :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 na moje jest za ubogo na wolnych i wysokich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 na moje jest za ubogo na wolnych i wysokich z braku ciśnienia tak sie dzieje, zgadzam sie ... paliwko ma dobre jak nie stare pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123paszko123 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Miałem ten sam problem..Wystarczyła regulacja mieszanki na bogatszą (2 obroty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.