Piotrek Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Hej, mam taki problem: silnik os max 15 la po wejściu na maksymalne obroty chwilkę (3-4 sekundy w zależności od ustawienia małej iglicy) i gaśnie, jeśli nie odejmę gazu instalacja paliwowa jest w porządku, co może być problemem świeca A3 paliwo 19% rycyna z syntetykiem 1% nitro silnik już trochę przepracował, poprzednio nie miałem takich problemów. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 ma za mało paliwa :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
czhomik Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 mała regulacja i po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Posted March 20, 2008 Author Share Posted March 20, 2008 Paliwa czy ogólnie mieszanki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 odkręć z 2-3 ząbki na iglicy i powinno być ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viader Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Albo masz jakiegoś paprocha w dyszy. Odkręć igłę i przedmuchaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris13 Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 jak długo pracował silnik na tej świecy?? moze też oprócz składu mieszanki bo gaśnie po paru sekundach dopiero problemem może być świeca, jeżeli jest nowa i wypalia dopiero kilka litrów paliwa asz prawdopodobnie gdzieś zanieczyszczenie w przewodzie plawiowym lub nawet dostał sie jakiś paprosz do iglicy odkręć iglicę prawie na maksa zassaj paliwo aż wpłynie do gaźnika w celu przeczyszczenie układu paliwowego i wtedy dokręć iglicę na poprzednie ustawienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Posted March 20, 2008 Author Share Posted March 20, 2008 Silnik gaśnie jedynie na maksymalnych obrotach, na pozostałych zakresach pracuje prawidłowo. Świeca przepaliła jakieś 4 litry paliwa. Jutro wg sugestii przeczyszczę gaźnik i przewody paliwowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Tylko koniecznie wykręć iglice i przedmuchaj/przeczyść paliwem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpinPoint Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 gaśnie bo może masz wężyk nie odprowadzony z tłumika do baku, ma być ciśnienie żeby paliwo swobodnie dochodziło na pełnych obr. jeśli podczas pracy silnika wzbogacasz mu mieszanke i kręci sie na pełnych to masz problem właśnie z ciśnieniem w baku, spróbuj wtedy wyczyścić tłumik tak mi sie wydaje pozdrawiam :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 na moje jest za ubogo na wolnych i wysokich Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpinPoint Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 na moje jest za ubogo na wolnych i wysokich z braku ciśnienia tak sie dzieje, zgadzam sie ... paliwko ma dobre jak nie stare pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
123paszko123 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Miałem ten sam problem..Wystarczyła regulacja mieszanki na bogatszą (2 obroty) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.